Σχολεία: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα Πέμπτη και Παρασκευή στην Αττική

Τι ισχύει για τα self tests των μαθητών

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αττική τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», αλλά τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Όσον αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς η Περιφέρεια Αττικής σημείωσε ότι η ευθύνη της λειτουργία τους ανήκει στους δήμους.

Αρχικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης είχε ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μόνο αύριο.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολικός παγετός στην Αθήνα – Έκανε βουτιά ο υδράργυρος

«Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι επίσης τα  νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί», ανέφερε η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Ωστόσο με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έγινε γνωστό ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και την Παρασκευή και τα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά με τηλεκπαίδευση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων). Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας».

Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022 σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Με στόχο την ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των δομών, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΔΗΔ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 27.01.22 και Παρασκευή 28.01.22».
 

Σχολεία: Τι θα γίνει με τα self test

Όσον αφορά στα self test που πρέπει να κάνουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί, η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως για όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο οι μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να τα κάνουν σήμερα, Τετάρτη, και σίγουρα πριν την προσέλευσή τους αύριο στο σχολείο.

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή). 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top