Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολικός παγετός στην Αθήνα – Έκανε βουτιά ο υδράργυρος

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία «Ελπίς» υποχωρεί, ωστόσο η θερμοκρασία παρουσίασε μικρή περαιτέρω πτώση και από το πρωί παγετός επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε παγετός στις χιονισμένες περιοχές της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας. 

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 36 ώρες χωρίς ρεύμα – «Ζεσταινόμαστε με τα ρεσό»

Επιπλέον, σύμφωνα με το meteo, κατά τόπους σε περιοχές μεγαλύτερων υψομέτρων, σημειώθηκε ολικός παγετός, δηλαδή η θερμοκρασία δεν ανέβηκε καθόλου πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Αργία σήμερα: Το ωράριο των σούπερ μάρκετ - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή του Διονύσου και της Πεντέλης, όπου η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -1,5 και -0,9 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Στη Νέα Οδό στη Θήβα καταγράφηκαν έως -10,1 βαθμοί, στην Πάρνηθα -8,8, στην Πεντέλη -3,3, στην Μαλακάσα και στον Διόνυσο -3,2, ενώ στα Βίλια -2,6 βαθμοί.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

Στην κεντρική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά.

Στο Έλεος Της Κακοκαιρίας Ελπίδα Η Χώρα

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα διατηρηθεί όμως σε χαμηλά επίπεδα. 

Κακοκαιρία: Ο Κολυδάς απαντά - «Είχαν όλοι ενημέρωση τι θα επακολουθούσε»

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 07 με 09 βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά στους -04 με -07 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τοπικά στους -13 με -15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -08 (μείον 08) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -15 (μείον 15) έως 00 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Νεφώσεις από το βράδυ στο Ιόνιο. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -10 (μείον 10) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Στερεά νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στις Σποράδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 04) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Γρήγορη βελτίωση από τα βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 02) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 06) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια,   τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τη νοτιοδυτική χώρα. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την ανατολική Εύβοια. Στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας θα πέσουν λίγα χιόνια. Γενικά αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 06 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top