Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 36 ώρες χωρίς ρεύμα – «Ζεσταινόμαστε με τα ρεσό»

Πού παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών στην Αττική που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα αρκετά νοικοκυριά, οικογένειες με μωρά, ηλικιωμένοι άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα και κατ’ επέκταση χωρίς θέρμανση. 

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ  δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Α. Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα το πρωί θα έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση παντού. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα παραμένουν σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών σε 8 γραμμές μέσης τάσης.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί, εκτός από ορισμένους οικισμούς στην περιοχή των Σφακίων, λόγω έντονης χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή και χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ, Κ. Μανιάτη, ο οποίος μίλησε στο STAR έχει αποκατασταθεί το 90% των βλαβών ηλεκτροδότησης. 

Τα προβλήματα παραμένουν στη Φιλοθέη, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, τον Χολαργό, στου Παπάγου, τα Μελίσσια, στον Μαραθώνα, στα Σπάτα, στη Λούτσα και στο ορεινό κομμάτι της Παιανίας. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) .

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα με μωρό και ηλικιωμένη»

Κάτοικος της Παιανίας μίλησε στο Mega και με απελπισία είπε πως είναι 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

«Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα, με μωρό παιδί, με ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας, ανάβουμε τα ρεσό για να ζεστάνουμε τα χέρια μας. Ο δήμος δεν έχει περάσει να ανοίξει το δρόμο, ό,τι κάνουμε μόνοι μας, φορτίζουμε τα κινητά μας στο αυτοκίνητο, και είμαστε αποκλεισμένοι 200 μέτρα από τη λεωφόρο Λαυρίου. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε ρεύμα όλη η περιοχή. Εμάς μας έχουν αφήσει στο έλεος», είπε η κ. Δήμητρα που μένει στην Αγία Μαρίνα Παιανίας.

«Ανάβουμε μια σόμπα υγραερίου ίσα ίσα για να αλλάξουμε καμία πάνα. Στο δήμο Παιανίας δε σηκώνουν το τηλέφωνο. Επικοινώνησα μέσω social media με δημοτική σύμβουλο και μου είπε ότι είναι πολλά τα σημεία που δεν έχουν ρεύμα και να κάνουμε υπομονή», πρόσθεσε η ίδια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top