Κακοκαιρία «Ελπίς»: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού θα χιονίσει

Πότε θα το «στρώσει» στην Αθήνα

Χιονοκαταιγίδες φέρνει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», το οποίο θα πλήξει τη χώρα από το πρωί της Δευτέρας.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, η ψυχρή μάζα βρίσκεται στα βόρεια τμήματα της βαλκανικής και κατευθύνεται προς τον ελληνικό χώρ.

Η πορεία της είναι από τα βόρεια Βαλκάνια προς τα νότια, δηλαδή από τη Βουλγαρία προς το Αιγαίο.

SOS από Στυλιανίδη: Έρχεται δύσκολο διήμερο – «Όχι« σε άσκοπες μετακινήσεις

«Τα μεσάνυχτα όλη αυτή η ψυχρή μάζα μέσα στο Αιγαίο δημιουργεί ένα βαρομετρικό χαμηλό.Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα μεταφέρει ουσιαστικά, με όλον τον βορειοανατολικό άνεμο που θα πνέει, τις ψυχρές αέριες μάζες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις και βροχέ, με τη μορφή χιονοκαταιγιδων μέσα στο Αιγαίο», ανέφερε ο κ. Κολυδάς.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε «κόκκινο» συναγερμό και η Εύβοια για το 2ο κύμα

Αρχικά θα αρχίσουν να επηρεάζονται η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Θάσος, κλπ., ενώ τη Δευτέρα το πρωί θα χτυπήσει την Εύβοια, την Αττική και τη Βόρεια Πελοπόννησο, αλλά και την ανατολική Μαγνησία. Όπως είπε, θα το στρώσει ακόμη και στο κέντρο και στα νότια της πρωτεύουσας.

«Τη Δευτέρα το απόγευμα θα έχουμε χιόνια σχεδόν παντού, με το φαινόμενο στη συνέχεια να γίνεται σφοδρό, υπό την έννοια ότι θα έχουμε χιονοθύελλες με ανέμους έως και 10 μποφόρ», εξήγησε ο κ. Κολυδάς.

Προς το βράδυ της Δευτέρας, όπως είπε, η κατάσταση θα δυσκολέψει στην Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία. 

Την Τρίτη τα ξημερώματα θα συνεχίσουμε να έχουμε μεγάλες εντάσεις, με το φαινόμενο να περιορίζεται σε ένα μέρος της Αττικής και της Βοιωτιάς, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά αλλά και την Κρήτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top