Τροιζηνία: Μυστήριο με την εξαφάνιση καθηγητή - «Ήταν μοναχικός άνθρωπος»

«Η πόρτα και τα φώτα του σπιτιού του βρέθηκαν ανοιχτά»

Ένα πέπλο μυστήριου καλύπτει την εξαφάνιση ενός 75χρονου μαθηματικού στην Τροιζηνία. Τα ίχνη του καθηγητή Σταμάτη Σταματιάδη εκτιμάται ότι χάθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, από το σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία τρία χρόνια στην Τακτικούπολη Τροιζηνίας. 

Σύμφωνα με την αδερφή του, που μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», ο 75χρονος μαθηματικός ήταν ένας μοναχικός, φιλήσυχος άνθρωπος που βοηθούσε τους πάντες και δεν προκαλούσε προβλήματα. 

«Το σπίτι ήταν ανάστατο. Τα φώτα και η μουσική ήταν ανοιχτά»

Όπως είπε η αδερφή του καθηγητή, η οικογένειά του αντιλήφθηκε δύο μέρες μετά ότι είχε εξαφανιστεί. Τη μοιραία ανακάλυψη έκανε ο αδερφός τους:

«Στις 18 Σεπτεμβρίου, ειδοποιήθηκε από τον άνθρωπο που εξυπηρετούσε τον Σταμάτη, ο μικρός μου αδερφός. Εκείνη τη στιγμή καταλάβαμε ότι κάτι είχε συμβεί. Είχε την πόρτα, τα παράθυρα και τα φώτα ανοικτά ενώ έπαιζε και μουσική», ανέφερε.

«Ο μικρός μου αδερφός, μπήκε μαζί με τη αστυνομία στο σπίτι και είδε ένα πάγκο ανακατεμένο, μία κατσαρόλα στο τραπέζι. Ή αναγκάστηκε ο Σταμάτης για κάποιο λόγο να έφυγε ή κάποιος να μπήκε και να τον πήρε», πρόσθεσε η αδερφή του, περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος.

Έμενε μόνος του με μόνη συντροφιά τα βιβλία του, τη μουσική του και τα γατάκια του. Ήταν φιλόζωος. Είναι δύσκολο να έφυγε μόνος του, χωρίς ταυτότητα, χωρίς κινητό και αφήνοντας τα φώτα αναμμένα.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του αγνοούμενου, τον περιέγραψε ως έναν μοναχικό, διανοούμενο που λάτρευε τα βιβλία και την επιστήμη του.

εξαφάνιση καθηγητή

«Μία ζωή ήταν λάτρης των μαθηματικών, λάτρης της μουσικής, πάντα πήγαινε μπροστά όχι μόνο λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω μυαλού. Είχε ιδιαιτερότητες, δεν ήταν εύκολος άνθρωπος, ήταν του διαβάσματος, ήταν της έρευνας, κοίταγε κάθε τι καινούριο, έπαιρνε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, αυτή ήταν η ροπή του. Αυτό του άρεσε να κάνει. Του άρεσε να μαθαίνει ό, τι ήξερε και στους άλλους», επεσήμανε.

«Πυροβόλησαν τα γατάκια που φρόντιζε» - Ποιος τον είδε τελευταία φορά

Η αδερφή του Σταμάτη Σταματιάδη ζήτησε, μέσω της εκπομπής, να μάθει αν ο αδερφός της είναι ζωντανός ή νεκρός.

Αναφέρθηκε ακόμα και στις διαφορές που είχε ο αγνοούμενος με τον γείτονά του, ενώ κάποιος φέρεται να είχε πυροβολήσει τα γατάκια που πρόσεχε.

«Γύρω από το σπίτι του υπάρχει ερημιά και μόνο ένας γείτονας με τον οποίο είχαν προβλήματα κακής γειτονίας. Ο αδελφός μου είχε κάτι γατάκια και δε γνωρίζω μήπως υπήρχε θέμα με τα σκυλιά του γείτονα. Κάποια στιγμή κάλεσε πολύ στενοχωρημένος την αδελφή μας και της είπε ότι κάποιος πυροβόλησε τα γατάκια του, καθώς βρέθηκαν πάνω τους σκάγια. Δεν μπορώ να φανταστώ τι κακό μπορεί να είχαν κάνει εδώ στην ερημιά και να ήθελε κάποιος να τα βλάψει», επεσήμανε.

Πρόσθεσε, δε, ότι από το σπίτι του έλειπε η σύνταξή του: «Δε βρέθηκε η σύνταξή του στο σπίτι, παρά μόνο 50 ευρώ. Τελευταία ανάληψη έκανε στις 30 Αυγούστου και χάθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Η αστυνομία δεν πήρε αποτυπώματα γιατί αρχικά δεν πίστευαν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Εγώ πλέον θεωρώ όλα τα σενάρια πιθανά. Το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε την αλήθεια και το τι ακριβώς του έχει συμβεί», είπε συγκινημένη.

Σύμφωνα με την ίδια, ο άνθρωπος που τον είδε τελευταία φορά, μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί, ήταν εκείνος που τον μετέφερε με το θαλάσσιο ταξί στον Πόρο για να πάρει τη σύνταξή του. «Δε μου έδωσε να καταλάβω ότι κινδύνευε. Οικονομικά ήταν δύσκολα, δεν είχε δικό του μέσο, πηγαινοερχόταν με ταξί, τα έφερνε δύσκολα με λίγα λόγια», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top