«Διομήδης»: Στην «κατάψυξη» η χώρα - Πρόβλεψη για νέο κύμα κακοκαιρίας

Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα 

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Τοπικές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Ισχυρός παγετός στα βόρεια.

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη 13/1

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρική Στερεάς, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, και η Κρήτη ,όπου αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 6, στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 10 ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Λιβυκό πέλαγος οι εντάσεις των βορείων ανέμων θα φτάνουν κατά περιόδους τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Κακοκαιρία Διομήδης - Καρδίτσα: Κατέληξε ο εργάτης που χτυπήθηκε από ρεύμα

O καιρός στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε τοπικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βελτιωμένο καιρό και έντονο κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες. 

Θα έρθει νέα κακοκαιρία;

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη τις προσεχείς ημέρες θα «χτυπήσει» την Ελλάδα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Σε ανάρτησή του ανέφερε σχετικά:

«Όπως έχουμε ενημερώσει και σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ο Χειμώνας ήρθε για να μείνει για το υπόλοιπο του μήνα τουλάχιστον μιας και ο "Ωμέγα" εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη (τέταρτο βίντεο) θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας.

Έτσι, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top