Κορωνοϊός: Ποιοι μπορούν να λείπουν από τη δουλειά με θετικό rapid test

Δεν χρειάζονται PCR - Τι είπε η Μίνα Γκάγκα

Όσα είπε η Μίνα Γκάγκα για τους εργαζόμενους που μπορούν να απουσιάζουν από τη δουλειά τους με θετικό rapid test - Πηγή/βίντεο: Σκάι

Αναλυτικές οδηγίες που θα διευκρινίζουν ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να απουσιάζουν από την δουλειά τους έχοντας μόνο θετικό rapid test, και όχι PCR αναμένονται με ΚΥΑ εντός της ημέρας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Γκάγκα: Μην κάνετε μοριακό μετά από θετικό rapid - Νέα σύσταση

Η κ. Γκάγκα, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Σκάι, ανέφερε ότι η νέα ΚΥΑ θα ορίζει ότι με θετικό rapid test μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά για εργαζόμενους που είναι εμβολιασμένοι.

Μαγιορκίνης: Πότε πρέπει να κάνουμε PCR και πότε rapid test

Ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης. 

Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Πότε θεωρείται πως υπάρχει επαφή με κρούσμα

«Αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και βγάλει θετικό rapid test χρειάζεται να κάνει PCR για την επιβεβαίωση για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης. Αν κάποιος έχει θετικό rapid test και είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχει ήδη πιστοποιητικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν είναι ψευδώς θετικά τα rapid tests, οπότε δεν χρειάζεται να κάνει και PCR», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid test. Βγάζουμε ΚΥΑ σήμερα, αυτό θα είναι ικανό και για την απουσία από τη δουλειά. Με την προϋπόθεση πάντως ότι αυτός που έκανε το rapid είναι εμβολιασμένος. Για τους ανεμβολίαστους εξακολουθεί να ισχύει το PCR», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top