Γκάγκα: Μην κάνετε μοριακό μετά από θετικό rapid - Νέα σύσταση

«Πάνω από το 60% των κρουσμάτων οφείλονται στη μετάλλαξη Όμικρον»​

Πάνω από το 60% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού είναι με τη μετάλλαξη Όμικρον, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Κορωνοϊός: Μόλις 87 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα

Πάνω από το 60% των κρουσμάτων οφείλονται στη μετάλλαξη Όμικρον.

Αναφερόμενη στη ραγδαία αύξηση των νέων μολύνσεων που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, η κ. Γκάγκα κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρήσουν όλα τα μέτρα. Κάλεσε, μάλιστα, τους νεότερους να προστατεύσουν ιδιαίτερα τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους αυτές τις ημέρες, μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό τις επαφές τους με αυτούς.

Νέο ρεκόρ με 35.580 νέα κρούσματα - 72 νεκροί και 630 διασωληνωμένοι

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε ακόμα και στην έλλειψη αίματος στα νοσοκομεία της χώρας και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν για αιμοδοσία.

«Μαζί με όλη την προσοχή που δίνουμε για να μην μεταδοθεί η νόσος, έχουμε περιορίσει τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία και την αιμοδοσία» ανέφερε, προσθέτοντας την ανάγκη που υπάρχει για μετάγγιση αίματος. 

Γκάγκα: «Μην κάνετε μοριακό τεστ μετά από θετικό rapid test»

 Αναφερόμενη στις ατελείωτες ουρές για PCR test, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου υπενθύμισε ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το rapid test με ένα PCR. Συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται σε ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Δεν χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνουν να επιβεβαιώνουν το θετικό rapid με PCR», υπογράμμισε.

Παπαευαγγέλου: Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε από την ηπιότητα της Όμικρον

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κ. Γκάγκα, η οποία είπε πως δε χρειάζεται PCR μετά από ένα θετικό rapid. «Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι και να μην πάμε για PCR», πρόσθεσε.

Στα PCR test και στα rapid test αναφέρθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως μπορεί το PCR κάποιου να βγαίνει θετικό ακόμα και 30 ημέρες μετά από την αρχική λοίμωξη, χωρίς ωστόσο να μεταδίδει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top