Μητέρα Γαρυφαλλιάς: «Δε θα ήθελα να είμαι η μητέρα ενός δολοφόνου»

«Προτιμώ που το παιδί μου είναι άγγελος»

Συγκλόνισε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, μιλώντας για την κόρη της και την απώλειά της. 

«Είναι ξερίζωμα» - Η μάνα της Γαρυφαλλιάς δεν πρόλαβε να της πει «σ΄ αγαπώ»

«Ήταν δύσκολη η χρονιά για εμένα. Η δυσκολότερη. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα υπήρχε τέτοια κατάληξη. Πάντα μια μάνα σκέφτεται για το παιδί του ότι μπορεί να πάθει κάτι όταν βγει, αλλά ποτέ κάτι τέτοιο. Μου έλεγε η γιαγιά μου πως ''τον παράδεισο δεν τον έχω ζήσει αλλά η κόλαση ξέρω τι είναι: είναι να χάνει ένας γονιός του παιδί του"», είπε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές».

Η Γαρυφαλλιά βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, αφού την έσπρωξε ο δράστης

Η ίδια δε φανταζόταν ποτέ ότι θα της συνέβαινε κάτι τέτοιο. 

«Γαρυφαλλιά μου, τα κατάφερες» - Η μητέρα της παρέλαβε το μεταπτυχιακό της

«Στους γιους μου πάντα λέω να σέβονται αυτούς που έχουν απέναντί τους. Είτε είναι κορίτσι, είτε είναι αγόρι. Κι αν δουν κάποιον αδύναμο ή κάποια αδύναμη κοπέλα, να την προστατεύουν. Τώρα έχουν χάσει κι αυτά τη γη κάτω από τα πόδια τους», συνέχισε.

Γυναικοκτονία Φολέγανδρος: «Δε θα ήθελα να είμαι η μητέρα ενός δολοφόνου»

Όπως είπε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς πρέπει να αλλάξει πλέον το επίκεντρο της συζήτησης σχετικά με τις γυναικοκτονίες, τονίζοντας ότι πίσω από κάθε δολοφονημένη κοπέλα υπάρχει ένας δολοφόνος. 

Γυναικοκτονία Φολέγανδρος: «Χάλασε η φάση και σκότωσε το παιδί μου;»

«Δε θα ήθελα να είμαι μητέρα ενός δολοφόνου. Προτιμώ το παιδί μου να είναι άγγελος, να έχει αφήσει πίσω αυτή την αγάπη και αυτό το φως, παρά να είχα ένα δολοφόνο. Αυτές οι γυναίκες πρέπει να βγουν μπροστά και να πουν που έχουν κάνει λάθος. Δεν ξέρω γιατί δεν βγαίνουν», είπε.

Για εκείνη η ψυχή της Γαρυφαλλιάς της δεν «έφυγε» ποτέ, υπάρχει πάντα κοντά της και την αισθάνεται παντού.

Φολέγανδρος: «Ξυλοκόπησε μέχρι αναισθησίας το θύμα»

«Μέσα από αυτή την απώλεια βλέπεις τα πράγματα, τα ρούχα που φορούσε, που είναι άψυχα αλλά για εσένα έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί εκεί μέσα υπήρχε το σώμα του παιδιού σου. Η ψυχή για εμένα δε φεύγει ποτέ από κοντά μου, συγγνώμη αν σας φαίνεται κάπως αυτό», τόνισε.

Φολέγανδρος: «Τη νιώθω συνέχεια κοντά μου»

Η Άννα Ψαράκου μίλησε και για το πώς διαχειρίζεται την απώλεια της κόρης της. 

«Μπορώ και τη νιώθω συνεχώς κοντά μου, χαμογελαστή και όμορφη, όπως την είχα πάντα στο μυαλό μου. Δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, δεν μπορεί να μου το πάρει κανείς. Είναι φυλαχτό. Πίσω από την κόρη μου είναι όλες οι κόρες, γιατί για εμένα όλες αυτές οι αδικοχαμένες κοπέλες και τα αγόρια, γιατί είναι πάρα πολλά. Και το συνειδητοποίησα όταν είδα κάποια ματωμένα πορτρέτα, ήταν και πολλά αγόρια. Ο Φύσσας, ο Ζακ, ο Γιακουμάκης. Όλα αυτά τα μάτια ήταν ζωντανά και με κοιτούσαν, έχοντας ένα ''γιατί''. Και πρώτα από όλα της κόρης μου. Θα ήθελα να περάσω, αν μου επιτρέπετε, ένα μήνυμα και προς τους άντρες.

Φολέγανδρος: Τη χτύπησε, την έσυρε και την πέταξε ζωντανή από τα βράχια

Πρέπει και οι άντρες να προσέξουν πάρα πολύ και όταν έχουν μια σχέση, μια κοπέλα, μια σύντροφο που δεν τους αρέσει, που δεν τους κάνει, που τους προσβάλλει, που τους υποτιμά, που τους χάλασε τη φάση, ας την πάρουν αυτή την κοπέλα, ας την πάνε στο σπίτι της και να την αφήσουν έξω από την πόρτα της, να μην την ξανασυναντήσουν ποτέ, να γυρίσουν στη μάνα τους, γιατί και αυτούς μάνα τους περιμένει και αυτό το κορίτσι το περιμένω εγώ και η οικογένειά της», είπε.

Φολέγανδρος: Η γυναικοκτονία που συγκλόνισε 

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε στις 16 Ιουλίου από τον 30χρονο σύντροφό της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο. 

Οι δυο τους είχαν έναν καβγά την ώρα που κατευθύνονταν σε μια παραλία για μπάνιο και τότε εκείνος βγήκε εκτός εαυτού, πέταξε το αυτοκίνητο στα βράχια, τη χτύπησε και στη συνέχεια την πέταξε από τον γκρεμό στη θάλασσα και την άφησε να πνιγεί. 

Φολέγανδρος: Το χτύπημα στο κεφάλι της Γαρυφαλλιάς που δείχνει ξυλοδαρμό

Στη συνέχεια κρύφτηκε και εντοπίστηκε μετά από δύο μέρες. Στην αστυνομία είπε ότι «χάλασε η φάση» και τη σκότωσε. 

Ο εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκισή του, χαρακτηρίζοντάς τον «ένα ευέξαπτο άτομο, το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, το οποίο αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας τον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top