«Γαρυφαλλιά μου, τα κατάφερες» - Η μητέρα της παρέλαβε το μεταπτυχιακό της

Συγκινητικές στιγμές τέσσερις μήνες μετά τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

Όσα είχε πει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στις 28/9/21

Συγκινητικές στιγμές διαδραματίστηκαν χθες στο τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς. Η 26χρονη φαρμακοποιός από το Βέλο Κορινθίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ έπεσε θύμα γυναικοκτονίας από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, τον περασμένο Ιούλιο.

Φολέγανδρος: «Οι κακώσεις της Γαρυφαλλιάς δείχνουν βάναυση κακοποίηση»

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παραβρέθηκε στην εκδήλωση που μεταδόθηκε διαδικτυακά και παρέλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα της κόρης της. Τα λόγια της συγκίνησαν. «Από εκεί ψηλά, που είσαι, μας στέλνεις δώρα κορίτσι μου» είπε η μητέρα της.

H εκδήλωση «Γυναικοκτονίες 2021: Στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου» όπως προβλήθηκε διαδικτυακά στο ΕΚΠΑ

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς αναφέρθηκε στην αγάπη της κόρης της για τη φαρμακευτική επιστήμη, αναφερόμενη στο μεταπτυχιακό της.

Φολέγανδρος: «Ξυλοκόπησε μέχρι αναισθησίας το θύμα»

«Ήσουν πάντα ταπεινή, χαμηλών τόνων, αλλά με ένα πανίσχυρο όπλο: το χαμόγελό σου, την ευγένειά σου, την καλοσύνη σου. Θυμάμαι τον κόπο σου, την προθυμία σου και την αστείρευτη αγάπη γι' αυτό που έκανες. Πάντα ήσουν ένας στρατιώτης για την επιστήμη σου. Κάποιες φορές σε κοιτούσα κρυφά από την πόρτα. Ήσουν σκυμμένη σε ένα γραφείο, χαμένη ανάμεσα στα βιβλία σου. Ακόμη κι από εκεί ψηλά που είσαι μας στέλνεις δώρα, κορίτσι μου. Ακόμη και από εδώ που είμαι σου στέλνω την αγάπη μου εκεί στους καθαρούς ουρανούς που βρίσκεσαι. Η αγάπη μου για εσένα είναι τόσο μεγάλη και δυνατή που ξεπερνά τον πόνο μου πραγματικά. Αυτό μου άφησες παιδί μου, αγάπη και φως και δυνάμεις στα λόγια μου»

Κοίτα, Γαρυφαλλιά μου, τα κατάφερες κορίτσι μου. Είμαι τόσο περήφανη για εσένα. Όλοι είμαστε

«Σου υποσχόμαστε να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα αδέρφια σου. Να είμαστε οι ίδιοι γονείς που ήμασταν πάντα για εσάς. Τα αδέλφια σου μας δίνουν πάρα πολύ μεγάλη δύναμη και χρειάζονται κι εμάς να είμαστε δυνατούς δίπλα τους. Έχουμε τέσσερα υπέροχα παιδιά κι είμαστε περήφανοι για εσάς. Τα τρία είναι ακόμη κοντά μας κι ένα είναι ψηλά στον ουρανό. Σας αγαπάμε πάρα πολύ» κατέληξε η μητέρα. 

Γυναικοκτονία Φολέγανδρος: «Χάλασε η φάση και σκότωσε το παιδί μου;»

Απηύθυνε τα δικά της μηνύματα στους νέους για την πατριαρχία και τη διαφορετικότητα και στο τέλος απήγγειλε το συγκλονιστικό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου: «Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους». Το αφιέρωσε σε όλες τις μάνες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, όχι μόνο κορίτσια αλλά και αγόρια: «Στη μητέρα του Παύλου, του Γιακουμάκη, του Ζακ», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top