Χιονιάς προ των πυλών και στην Αττική - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (15/12)

Νέο κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό κρύο και χιόνια μέχρι και την Αττική αναμένεται τις επόμενες ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κακοκαιρία: «Δεν αποκλείεται να χιονίσει στα βόρεια προάστια και τα Βίλια»

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για το νέο ισχυρό ψυχρό κύμα που βρίσκεται προ των πυλών, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

«Η νέα κακοκαιρία που αναμένουμε θα χαρακτηρίζεται από πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, από ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, από πολύ θυελλώδεις βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν ακόμη και παγετό», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο - Χιόνια και στην Αττική

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα που ίσως προβληματίσουν. Ίσως προκύψουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει Αθήνα με Λαμία ακόμη όμως και στην Εύβοια αλλά και την κεντρική - ανατολική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να απασχολήσουν και τα ορεινά ημιορεινά της Αττικής με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χιονίσει και στα βόρεια τμήματα του νομού σε χαμηλά υψόμετρα. Μεγάλη προσοχή σε Πάρνηθα - Κιθαιρώνα - Βίλια, όπου τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μεγάλο όγκο χιονιού. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει προγνωστικά η διάρκεια των φαινομένων στο νομό όπου το καλό σενάριο θέλει να υποχωρούν τα φαινόμενα το πρωί της Κυριακής χωρίς όμως να αποκλείεται να διατηρηθούν τα φαινόμενα μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Από αυτόν τον παράγοντα θα εξαρτηθεί και η βαρύτητα των ενδεχόμενων προβλημάτων.

Υποχώρηση του κρύου τα Χριστούγεννα

Τα τελευταία προγνωστικά, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, θέλουν τον καιρό να «μαλακώνει» ως προς το κρύο τα Χριστούγεννα παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να μας επηρεάσουν βροχές και από τα δυτικά. Η έντονη κινητικότητα που αρχίζει να αποκτά η ατμόσφαιρα δυσκολεύει πολύ την επίλυση αυτού του καιρικού γρίφου γι' αυτό και θα χρειαστεί ακόμη υπομονή ως ότου οδηγηθούμε σε μια πιο ασφαλή πρόγνωση. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top