Πιερία: Η «Συνταγματική αστυνομία» απήγαγε διευθυντή σχολείου!

Συνελήφθησαν 11 αρνητές του κορωνοϊού για αρπαγή του Διευθυντή

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Γυμνάσιο του Αιγινίου στην Πιερία, όταν αρνητές του κορωνοϊού, η αυτοαποκαλούμενη «Συνταγματική Αστυνομία»... συνέλαβε τον διευθυντή του σχολείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντεκα άτομα που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες στον Γυμνασιάρχη και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με την κατηγορία της… προδοσίας. 

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι αρνητές που μπήκαν σε διαγνωστικό κέντρο

Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 08:00 το πρωί, την ώρα που έφταναν στο σχολείο οι μαθητές. Όταν ο Γυμνασιάρχης προσπάθησε να μπει στο κτίριο, τα πέντε άτομα τον πλησίασαν και αρχίσαν να τον προπηλακίζουν. Του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Ο Γυμνασιάρχης υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Έως δύο χρόνια φυλακή σε αρνητές γονείς που δεν πάνε τα παιδιά τους σχολείο

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν προκαλέσει προβλήματα και άλλες φορές στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, αλλά και στο Λύκειο, που βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα, γιατί τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μαθητές χωρίς μάσκα και self test. 

Στις 24 Νοεμβρίου οι δύο διευθυντές έλαβαν μέσω δικαστικού επιμελητή ένα έγγραφο που σημείωνε πως τα σχολεία επιτάσσονται στο όνομα των «Αυτόχθονων Ελλήνων». Επίσης τα μέλη της ομάδας αυτής κάνουν συνεχώς διαδικτυακά καλέσματα και δια ζώσης συγκεντρώσεις, ενώ εκτοξεύουν διαρκώς απειλές και προπηλακίσεις εναντίον των καθηγητών. 

Αράχωβα: Αρνητές του κορωνοϊού ίδρυσαν ... «υπουργείο θεραπείας»

Τα πέντε άτομα συνελήφθησαν στο αστυνομικό τμήμα και αναμένεται να οδηγηθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτίμησε ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. 

Θεσσαλονίκη: Αρνητές μπούκαραν σε διαγνωστικό κέντρο ως «αστυνομικοί»

«Ο τέλειος παραλογισμός. Οι παράνομοι οδήγησαν στον νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «status» και μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. 

«Ο γυμνασιάρχης έτρεμε ολόκληρος από τη σύγχυση. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας λόγω της πολύ άσχημης ψυχολογικής του κατάστασης», πρόσθεσε ο δήμαρχος και είπε ότι στα χέρια του είχε μώλωπες από τις χειροπέδες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος  με δήλωσή του το καταδίκασε και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους». 

Οι αρνητές συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top