Εμβόλιο: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού μετά την ανακοίνωση του προστίμου

Πολλοί ανεμβολίαστοι «σπεύδουν» να προγραμματίσουν την πρώτη δόση

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (30/11/21)

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, η πλατφόρμα emvolio.gov.gr πήρε «φωτιά», αφού τα ραντεβού τριπλασιάστηκαν μέσα σε μία ώρα! 

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 - Πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα άτομα άνω των 60 ετών που δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν θα λαμβάνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα. 

Φαίνεται πως αυτό το μέτρο αποτέλεσε λόγο για να σπεύσουν να εμβολιαστούν πολλοί που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Νέα μέτρα: Πόσα θα πληρώνουν τον μήνα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από τις 11 έως τις 12 το μεσημέρι τα ραντεβού για πρώτη δόση ήταν περίπου 500, ενώ μετά την ανακοίνωση του «τσουχτερού» πρόστιμου 1.500 ανεμβολίαστοι προσπαθούσαν να προγραμματίσουν την πρώτη δόση. 

Νέα μέτρα: Στην εφορία το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι μια απόφαση που με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με αυτή την απόφασή μας θα σωθούν ανθρώπινες ζωές». 

Οι Έλληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει ως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Διαφορετικά, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ μέσω της ΑΑΔΕ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top