Κορωνοϊός: «Κλείσιμο σχολείων και αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από παντού»

Καπραβέλλος: «Να ληφθούν μέτρα γιατί το πέμπτο κύμα θα είναι χειρότερο»

Lockdown των ανεμβολίαστων από παντού και κλείσιμο σχολείων για να γλιτώσουμε το πέμπτο κύμα - Πηγή/βίντεο: Mega

Την ώρα που η νέα παραλλαγή Όμικρον έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα ξεκαθαριστεί πόσο μεταδοτική είναι και εάν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά εναντίον της, οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι κινδύνου και καλούν να είμαστε προσεκτικοί. 

«Μπορεί να υπάρχει ήδη κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα»

Ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega προειδοποίησε ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας είναι μπροστά μας και ότι αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη Όμικρον, το πέμπτο κύμα θα είναι χειρότερο.

Χριστούγεννα με δωρεάν self test για το ρεβεγιόν σχεδιάζει η κυβέρνηση!  

Έχουμε μία άλλη μετάλλαξη, την Όμικρον, που είναι ακόμα πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, μολύνει τη φυσική και τεχνητή ανοσία, άρα κινδυνεύουμε να έχουμε ένα τεράστιο πέμπτο κύμα, χειρότερο από το τέταρτο, εάν δεν παρθούν κάποια μέτρα.

Καπραβέλος: «Να κλείσουν τα σχολεία και να αποκλειστούν από παντού οι ανεμβολίαστοι»

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καπραβέλος, θα ήταν ορθό να ληφθούν μέτρα ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία και να αποσυμφορηθεί η πίεση στα νοσοκομεία. Ανάμεσα στα μέτρα που πρότεινε είναι:

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι διαφορές στα συμπτώματα με τη Δέλτα

  • το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων
  • γήπεδα χωρίς θεατές
  • επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
  • χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
  • lockdown των ανεμβολίαστων από παντού

«Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σαν χειμερινές διακοπές. Έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει από σήμερα για να σταματήσει η διασπορά του ιού. Δεύτερον, τα γήπεδα χωρίς θεατές. Δεν μπορεί το νοσοκομείο αν έχει γονατίσει  και οι άλλοι να μαζεύονται χωρίς ίχνος ντροπής στα γήπεδα και σε συνωστισμούς, οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι, και να διασπείρουν τον ιό. Δε γίνεται κανένας έλεγχος και μερικοί που ήρθαν τραυματίες στο νοσοκομείο μας, όλοι ήταν ανεμβολίαστοι. τρίτον, υπάρχουν εκκλησίες υποδειγματικές, πραγματικά, όμως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις εκκλησίες» είπε χαρακτηριστικά

Τέλος, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ακόμα μια φορά ότι πρέπει να σταματήσει η θεωρία των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων, καθώς και οι εμβολιασμένοι κολλάνε, μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό, τόνισε, ωστόσο, πως ο εμβολιασμός είναι σημαντικός, διότι όσες μεταλλάξεις και να έχει κάνει η πρωτεΐνη ακίδας, τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top