Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα- Τι ισχύει από 27/11

Οι προϋποθέσεις για να εισέλθουν στη χώρα μας από χώρες της νότιας Αφρικής

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη Μποτσουάνα του κορωνοϊού, η οποία εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Μποτσουάνα της Αφρικής και μεταδίδεται πολύ γρήγορα. Στην Ευρώπη διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο, ενώ στη χώρα μας οι λοιμωξιολόγοι προχώρησαν σε έκτακτη σύσκεψη για το εν λόγω ζήτημα.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Δέκα μέρες καραντίνα όσοι έρχονται από νότια Αφρική

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της κυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής: Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Οι χώρες που κλείνουν τα σύνορα με τη νότια Αφρική

  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
  • Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
  • Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες καιεπανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (Rapid Antigen Test)

Παγκόσμιος συναγερμός: Συνεδριάζουν για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα στον ΠΟΥ

Το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ στη νότια Αφρική μετά την ανησυχία για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα- φωτογραφία ΑΡ

Το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ στη νότια Αφρική μετά την ανησυχία για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα- φωτογραφία ΑΡ

Επισημαίνεται ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.

Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06.00 π.μ.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Τι γνωρίζουμε γι' αυτήν και γιατί προκαλεί ανησυχία 

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στην Αφρική, έχει τον διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων σε σύγκριση με τη Δέλτα, μεταξύ των οποίων και κάποιες που συνδέονται με τη δυνατότητα να μην αναγνωρίζεται από τα αντισώματα.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η παραλλαγή αυτή, η αποκαλούμενη B.1.1.529, φέρει μια πρωτεΐνη ακίδα που είναι δραματικά διαφορετική από εκείνη του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, στο οποίο βασίστηκαν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top