Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Στο Βέλγιο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ευρώπη

Πρόκειται για ανεμβολίαστη γυναίκα που είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική

Παγκόσμιος συναγερμός για την αφρικανική μετάλλαξη Μποτσουάνα - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Επιβεβαιώθηκε και στην Ευρώπη το πρώτο κρούσμα της αφρικανικής μετάλλαξης Μποτσουάνα.

Παγκόσμιος συναγερμός: Συνεδριάζουν για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα στον ΠΟΥ

Οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου πραγματοποίησαν νωρίτερα αναλύσεις σε δύο δείγματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την νέα παραλλαγή B.1.1.529 του κορωνοϊού.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Οι χώρες που κλείνουν τα σύνορα με τη νότια Αφρική

Τελικά, ένα εξ αυτών επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα της νέας ανησυχητικής μετάλλαξης του ιιού. Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, ανεμβολίαστη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο, μέσω της Τουρκίας, και στις 22 Νοεμβρίου διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. 

Η γυναίκα δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου.

Γιατί είναι τόσο ανησυχητική η νέα παραλλαγή από τη Μποτσουάνα

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στην Αφρική, είναι η πιο ανησυχητική που έχουν δει οι Βρετανοί υγειονομικοί, αφού έχει τον διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων σε σύγκριση με την Δέλτα, μεταξύ των οποίων και κάποιες που συνδέονται με τη δυνατότητα να μην αναγνωρίζεται από τα αντισώματα.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η παραλλαγή αυτή, η αποκαλούμενη B.1.1.529, φέρει μια πρωτεΐνη ακίδα που είναι δραματικά διαφορετική από εκείνη του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, στο οποίο βασίστηκαν τα εμβόλια του κορωνοϊού.

Έχει μεταλλάξεις που είναι πιθανόν να μην αναγνωρίζονται από τα αντισώματα που παράγονται τόσο από τις προηγούμενες μολύνσεις όσο και από τον εμβολιασμό, καθώς και μεταλλάξεις που συνδέονται με αυξημένη μεταδοτικότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top