Oι top χειμερινοί προορισμοί για να περάσετε τις γιορτές

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα - Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Υψηλές πληρότητες φαίνεται να καταγράφουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, το συγκεκριμένο διάστημα, οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς είναι ήδη άνω του 90%, ενώ κάποιες περιοχές είναι sold out.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης που καταγράφονται το διάστημα αυτό είναι αυξημένες κατά 10-15% σε σχέση με το 2019, ανάλογα με το είδος του καταλύματος», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Εσωτερικός χώρος σαλέ

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Όπως εξήγησε, αιτία για το «τσίμπημα των τιμών», είναι η υψηλή ζήτηση για τους χειμερινούς προορισμούς αλλά και ο μικρός αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων που δεν ξεπερνά τις 5.000- 6.000.

«Λόγω της πανδημίας, του περσινού lockdown και της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, έχει περίπου 18 μήνες να τους επισκεφθεί. Ο κόσμος επιθυμεί να περάσει τις ημέρες των εορτών σε χειμερινούς προορισμούς, συνδυάζοντας την ξεκούραση με τα χειμερινά σπορ», σημείωσε.

ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», διευκρίνισε ο Θεμιστοκλής Μπάκας

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι γενικότερα τα μηνύματα που λαμβάνονται για τη χειμερινή σεζόν, όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, είναι πάρα πολύ αισιόδοξα, ενώ εκτίμησε ότι, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εορταστική περίοδο, οι τιμές των βραχυχρόνιων μισθωμάτων θα ανεβούν ακόμη περισσότερο.

Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα: Μεγάλη κινητικότητα από την 28η Οκτωβρίου

«Η μεγάλη κινητικότητα στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας ξεκίνησε ήδη από το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οπότε οι πληρότητες άγγιξαν το 100%. Όσο πλησιάζουμε στις ημέρες των εορτών, οι τιμές θα είναι ακόμη πιο αυξημένες. Αν κάποιος ψάξει κατάλυμα πριν από τις γιορτές, στις αρχές Δεκεμβρίου, θα δει ότι θα έχουν απομείνει ελάχιστα διαθέσιμα και αυτά θα είναι μόνο τα πιο ακριβά», σημείωσε.

Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

Αράχωβα, ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της χώρας

Κορυφαίος προορισμός, τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν την εορταστική απόδραση μακριά από την πόλη, όσο και για τους ξένους τουρίστες που θα επισκεφθούν τα Χριστούγεννα την χώρα, είναι η Αράχωβα.

«Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για δύο διανυκτερεύσεις (24/12 - 26/12) τα Χριστούγεννα, αγγίζουν το 98%, με μόλις 20 διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες.

η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Το συνολικό κόστος διαμονής των 700€, αφορά σαλέ 92τ.μ. με 3 Υ/Δ. Σε αυτό μπορεί να κοιμηθεί μία οικογένεια με 2 παιδιά ή ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη, μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμη και 6 άτομα. 

Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το αντίστοιχο κόστος διαμορφώνεται στα 750€ για 2 διανυκτερεύσεις», είπε.

4+1 προορισμοί για μαγικά Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα- oρεινή Αρκαδία οι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων 

Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, που αναδείχθηκε κυρίως στην αρχή των μνημονίων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα, είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας

«Η εύκολη και ασφαλή εγγύτητα μέσω του οδικού δικτύου τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Πάτρα, έχουν τοποθετήσει τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών», είπε ο κ. Μπάκας.

Θέλουν διακοπές τα Χριστούγεννα οι Έλληνες αλλά τους «φρενάρει» ο Covid-19

Στα ύψη οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς

Αναφερόμενος στις προ-κρατήσεις για τα Χριστούγεννα σημείωσε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή στα Τρίκαλα Κορινθίας, αγγίζουν το 95%. 

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ένα ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία στα Τρίκαλα Κορινθίας, κυμαίνονται από 360€ έως 1.100€. Η ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά αυτοτελές σαλέ, με 2Υ/Δ, 92τμ, στο οποίο μπορούν να κοιμηθούν περισσότερα από 6 άτομα.

Την ίδια στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν το 95% και το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από τα 670€ έως 1.000€ για 2 διανυκτερεύσεις», είπε.

σαλέ

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα η σεζόν στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας ξεκινάει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, από τα τέλη Οκτωβρίου και διαρκεί έως και τα μέσα- τέλη Φεβρουαρίου (φωτ. αρχείου unsplash)

Όπως πρόσθεσε, έντονη κινητικότητα καταγράφεται την περίοδο των εορτών και στα Καλάβρυτα, την οποία επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί. 

«Τα Χριστούγεννα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ένα διαμέρισμα ή μία αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 480€ έως 730€. Πρόκειται κυρίως για διαμερίσματα από 55τμ έως 75τμ, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη- διαχειριστή του ακινήτου.

Λίγο πιο οικονομικά έρχεται το διήμερο της Πρωτοχρονιάς, όπου οι τιμές ξεκινούν από τα 450€ και φτάνουν έως τα 570 €, ενώ και το διάστημα εκείνο οι προ-κρατήσεις είναι στο 92%», συμπλήρωσε.

Τα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Την ίδια ώρα, «must» χαρακτήρισε τους αρκαδικούς προορισμούς, ο κ. Μπάκας, καθώς όπως εξήγησε, λόγω του καλού οδικού δικτύου, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη Δημητσάνα ή στη Βυτίνα σε περίπου μιάμιση με δύο ώρες. 

«Η διαθεσιμότητα είναι σχεδόν μηδενική για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι αγγίζουν το 96%, ενώ γενικότερα στους αρκαδικούς προορισμούς οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 270€ έως και 800€. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι προ-κρατήσεις κυμαίνονται στο 92% και οι τιμές μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις ξεκινούν από τα 500€», είπε.

Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

Sold out τα Χριστούγεννα σε Mέτσοβο και Καρπενήσι

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν κοντά στη φύση τις ημέρες των Χριστουγέννων, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. 

«Οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν αγγίξει το 100%. Σήμερα, διαθεσιμότητα καταγράφεται μόνο σε όμορα χωριά, όπως οι Κορυσχάδες με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται στα 188€/διανυκτέρευση, στο Μεγάλο Χωριό με κόστος μίσθωσης 412€/διανυκτέρευση, στο Νόστιμο με κόστος μίσθωσης  376€ για δυο διανυκτερεύσεις και στον Άγιο Νικόλαο με ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά διανυκτέρευση στα 100€ για κατοικία με 1Υ/Δ.

Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις στο Καρπενήσι ξεκινά από τα 350€, ενώ οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96%», είπε.

Χριστούγεννα: Ποιες είναι οι τιμές για δέντρα, στολίδια και λαμπάκια

Μηδενική είναι η διαθεσιμότητα που καταγράφεται τις ημέρες των Χριστουγέννων και στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, τα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση είναι κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

«Όσοι επιθυμούν να διαμείνουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις ξεκινά από τα 350€ και οι προ-κρατήσεις αγγίζουν ήδη το 96%», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

«Οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν στις γιορτές Ιωάννινα, Καστοριά και Καλαμπάκα»

Τα Ιωάννινα αποτελούν διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για τις χειμερινές αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού.

«Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96% για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ η διαθεσιμότητα περιορίζεται σε μόλις 31 κατοικίες. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στη πόλη των Ιωαννίνων, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 93%», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

η λίμνη στα Γιάννενα

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

Ιωάννινα: 10 λόγοι για να επισκεφτείτε την πόλη φέτος τα Χριστούγεννα

Ομοίως πρόσθεσε, ότι ολοένα και μεγαλύτερο είναι το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον των κατοίκων της συμπρωτεύουσας για την Καστοριά, αλλά και την Καλαμπάκα.

«Υψηλές πληρότητες, από 94- 97%, καταγράφονται από τις 20/12 έως και τις 26/12 στην Καστοριά, όπου το κόστος μίσθωσης για δύο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από τα 290€ έως τα 470€. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς μάλιστα στην Καστοριά καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα.

Η Λίμνη της Καστοριάς στα «λευκά»/Φωτογραφία Eurokinissi

Η Λίμνη της Καστοριάς στα «λευκά»/Φωτογραφία Eurokinissi

Έδαφος κερδίζει συνεχώς και η Καλαμπάκα, όπου οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 96%. Το κόστος μίσθωσης για δύο διανυκτερεύσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων (24/12- 26/12) κυμαίνεται πλέον από 410€ έως 540€

Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το κόστος κυμαίνεται από 200€ έως 570€, ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων είναι στο 89%» συμπλήρωσε, μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top