Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Ποιοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού

Οι άνω των 60 ετών δε θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους χωρίς να έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ανοίγει σήμερα το βράδυ η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, ώστε να κλείσουν τα ραντεβού τους για την τρίτη δόση του εμβολίου  κατά του κορωνοϊού οι πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση. 

Νέα μέτρα: Lockdown στους ανεμβολίαστους – Τι αλλάζει έως τα Χριστούγεννα

Η χορήγηση της τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Τρίτη δόση για όσους εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική τρίτη δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: 5 νέα μέτρα για κορωνοϊό και εμβολιασμό!  

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Γιατί είναι σημαντική η τρίτη δόση

Η χορήγηση τρίτης δόσης ξεκίνησε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. 

Μεταλλάξεις: 380 νέα κρούσματα της Δέλτα - Ένα κρούσμα της Δέλτα Plus

Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορωνοϊό. 

Γι' αυτό το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top