Νέα μέτρα: Lockdown στους ανεμβολίαστους – Τι αλλάζει έως τα Χριστούγεννα

Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Όσα είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του - 18/11

Σε ένα ιδιότυπο lockdown μπαίνουν από Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι πολίτες, μετά τα μέτρα που εξήγγειλε στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τον οδικό χάρτη των νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, ώστε να μειωθεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να μπούμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων με βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα. 

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν σήμερα από τον υπουργό Υγείας, από Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι:

  • Δε θα μπαίνουν ούτε με αρνητικό τεστ σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά και την εστίαση
  • Ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς τεστ θα έχουν στα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα μέσα μεταφοράς.
  • Η είσοδος στις εκκλησίες θα γίνεται μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ
  • Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του 
  • Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο
  • Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά
  • Ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την αξιοποίηση ιδιωτικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
  • Στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών, ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.

νέα μέτρα

Τι θα ισχύσει από Δευτέρα για ανεμβολίαστους

Σε κάθε περίπτωση, η σχετική ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα, θα εξειδικεύει περαιτέρω τα μέτρα αυτά.

Η πορεία των εμβολιασμών μετά τα νέα μέτρα

Μετά από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και τα νέα μέτρα που ήδη εφαρμόζοντα, περιορίζοντας σημαντικά τους ανεμβολίαστους, φαίνεται πως τα ραντεβού για εμβολιασμό έχουν αρχίσει να παίρνουν και πάλι μπρος. 

Το τελευταίο 24ωρο, 17.246 πραγματοποίησαν την πρώτη δόση του εμβολίου. Μέχρι χθες, 6.493.402 πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού.

Ακόμη πιο ισχυρή είναι η προσέλευση των εμβολιασμένων για την αναμνηστική δόση. Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 48.867 ραντεβού, ενώ συνολικά 805.506 πολίτες έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top