Βόλος: Ο δικηγόρος γνώριζε από παιδί τον δολοφόνο της μητέρας του

Πώς εξιχνιάστηκε το στυγερό έγκλημα μετά από 12 χρόνια

Ρεπορτάζ για την εξιχνίαση της δολοφονίας ηλικιωμένης στον Βόλο μετά από 12 χρόνια

Σενάριο από αστυνομικό θρίλερ θυμίζει η υπόθεση δολοφονίας ηλικιωμένης γυναίκας στον Βόλο, η οποία εξιχνιάστηκε μετά από 12 χρόνια. 

Όπως αποδείχθηκε ο 39χρονος, ο οποίος κατακρεούργησε με πάνω από 40 μαχαιριές τη νονά του, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που είχε σκοτώσει κι εκείνη, την οποία επίσης γνώριζε από μικρό παιδί. 

Βόλος: Εκτός από τη νονά του, είχε σκοτώσει και τη μάνα του δικηγόρου του

Μάλιστα ήταν τόσο αδίστακτος που δεν ντράπηκε να ζητήσει από τον γιο της γυναίκας που είχε σκοτώσει να είναι ο δικηγόρος που θα τον υπερασπιστεί στην υπόθεση της νονάς του.

Βόλος: Γνωρίζονταν από παιδιά

Ο δικηγόρος Γιάννης Μηλίνης γνωριζόταν από μικρό παιδί με τον δολοφόνο της μητέρας του. 

Βόλος δολοφονία

Ο 39χρονος που δολοφόνησε τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες

Βόλος: Τι δήλωσε ο δικηγόρος που υπερασπιζόταν τον δολοφόνο της μάνας του

Επί σειρά ετών ήταν ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε σε σειρά από ποινικές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να είχε εμπλακεί. Αυτή τη φορά βρέθηκε στο πλευρό του ως συνήγορος για τον φόνο της 75χρονης νονάς του, χωρίς να περνάει από το μυαλό του, ότι ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργαζόταν τόσα χρόνια ήταν εκείνος που είχε δολοφονήσει άγρια και τη δική του μητέρα. 

Βόλος: Με 42 μαχαιριές κατακρεούργησε τη νονά του

Όταν έμαθε την τραγική αλήθεια κατέρρευσε, μη μπορώντας να πιστέψει πως ο 39χρονος τόσα χρόνια ζούσε κανονικά τη ζωή του, χωρίς να νιώθει καμία ενοχή και καμία τύψη για το έγκλημα που είχε διαπράξει. 

«Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου, Νίκης Μηλίνη, τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος», δήλωσε ο δικηγόρος.

Βόλος: Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία

Ήταν ο ίδιος ο δικηγόρος που άρχισε να υποψιάζεται πως πιθανόν ο 39χρονος να εμπλέκεται στη δολοφονία της μητέρας του.

Ο λόγος; Το γεγονός ότι τα δύο εγκλήματα είχαν πολλά κοινά σημεία. Και οι δύο γυναίκες είχαν δολοφονηθεί με μαχαίρι. Και οι δύο είχαν δεχθεί αλλεπάλληλες μαχαιριές από την αριστερή πλευρά, ενώ και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν βρεθεί ίχνη παραβίασης στην πόρτα. 

Βόλος: Προφυλακίστηκε ο 39χρονος που κατακρεούργησε τη νονά του

Μάλιστα στην περίπτωση της μητέρας του δικηγόρου οι αστυνομικοί είχαν βρει πάνω στο τραπεζάκι της κουζίνας ένα φλιτζάνι κι ένα πιατάκι του γλυκού, απόδειξη πως ο δράστης ήταν κάποιος που γνώριζε η άτυχη γυναίκα. 

Ένα ακόμα στοιχείο που έκανε τον δικηγόρο να τον υποψιαστεί και να εκφράσει τις σκέψεις του στους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι στην πολυκατοικία, όπου έμενε η μητέρα του, έμεναν και οι παππούδες του 39χρονου.

Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις έρευνες για τη δολοφονία της 75χρονης άρχισαν, λοιπόν, να ερευνούν πιθανή σύνδεση του δράστη και με τη δολοφονία που έγινε το 2009. Τότε στα νύχια της ηλικιωμένης γυναίκας είχε βρεθεί DNA του δράστη, το οποίο δεν είχε ταυτοποιηθεί.

Μετά από ανάλυση αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. 

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και τυπικά το ένταλμα σύλληψης για τον 39χρονο, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό και ο ανακριτής θα αποφασίσει αν θα μεταχθεί ενώπιόν του για να απολογηθεί και για τη νέα αποκάλυψη της εγκληματικής του δράσης ή θα πάει ο ίδιος ο δικαστικός λειτουργός στον Κορυδαλλό για να του πάρει απολογία.

Πάντως οι αστυνομικοί, που είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που αντιμετωπίζουν τέτοια περίπτωση, δεν έχουν ακόμη πειστεί για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο και στις δύο δολοφονίες. 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top