Πειραιάς: Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. η «θηλυκή συμμορία»

Συνελήφθησαν πέντε γυναίκες που έκλεβαν διαμερίσματα

πολυκατοικίες Πειραιάς

Στον Πειραιά συνελήφθησαν επτά άτομα που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη της συμμορίας απαρτίζονται από πέντε γυναίκες και δύο άνδρες.

Ειδικότερα, τρεις από τους κατηγορούμενους είχαν μπει σε πολυκατοικία στον Πειραιά στις 10/11/21, με σκοπό να διαρρήξουν τα διαμερίσματα. 

Διαρρήκτες με σχέδιο: Σε κουβά με νερό οι σειρήνες των συναγερμών

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις γυναίκες λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος», ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονταν στην πόρτα της οικίας που είχαν σκοπό να παραβιάσουν και ο ένας χτυπούσε το κουδούνι ενώ ο άλλος προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα. 

Οι κινήσεις των δραστών όμως έγιναν αντιληπτές, ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, όπου και εντόπισαν την «τσιλιαδόρο». Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας τρία ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας. Από άλλη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε έρευνα στις οδούς γύρω της πολυκατοικίας, εντοπίσθηκαν μέσα σε όχημα άλλα τρία άτομα της συμμορίας.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε ληστείες - Συμμετείχαν και ανήλικοι

Από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών, κλοπών, απατών καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα ανωτέρω αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top