Διαρρήκτες με σχέδιο: Σε κουβά με νερό οι σειρήνες των συναγερμών

Στους τρεις επιβλήθηκαν ποινές από 11 ως 17 χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα

συναγερμός σπιτιού

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι άτομα είχαν κάνει «επάγγελμα» τις διαρρήξεις στη Δυτική Αττική. Η σπείρα είχε διαρρήξει 27 κατοικίες και η λεία τους ανερχόταν στις 120.000 ευρώ. Έπαιρναν από ηλεκτρικές συσκευές, χρυσαφικά και κοσμήματα, μέχρι μετρητά.

Πάτρα: Διάρρηξη σε εταιρία αυτοκινήτων

Όταν τους συνέλαβαν οι αρχές ανακάλυψαν ότι δρούσαν βάσει σχεδίου. Η κάθε ομάδα αποτελούταν από τρία ως πέντε μέλη και είχαν ακόμα και προκαθορισμένους ρόλους όπως: οδηγός οχήματος για μεταφορά και διαφυγή, τσιλιαδόρος, «μπουκαδόροι».

Διέρρηξαν το σπίτι αστυνομικού και του έκλεψαν το όπλο

Άλλαζαν τις πινακίδες των ΙΧ που χρησιμοποιούσαν για τις διαρρήξεις

Οι «μπουκαδόροι» μάλιστα φορούσαν γάντια προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη. Όταν έκαναν τη διάρρηξη, στη συνέχεια «αδρανοποιούσαν» τα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει, είτε μεταπωλώντας τα, είτε αλλάζοντας τις πινακίδες τους.

'Εβαζαν σε κουβά με νερό τη σειρήνα του συναγερμού

Οι ίδιοι επέλεγαν κατοικίες και χτυπούσαν, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν. Παραβίαζαν την κεντρική πόρτα ή το παράθυρο, ενώ απενεργοποιούσαν τους συναγερμούς, σε όσα σπίτια διέθεταν. Μάλιστα, έβγαζαν την εξωτική σειρήνα και την έβαζαν σε κουβά με νερό, ώστε να μη μεταδίδεται ο ήχος.

Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις, που χρησιμοποιούσαν βία όταν έρχονταν αντιμέτωποι με τους ένοικους.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Στους τρεις επιβλήθηκαν ποινές από 11 ως και 17 χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, Ιωάννης Γλύκας , Σκάρπας Θεόδωρος και Αουαμλέ  Άννα, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση: 

«Έχοντας δώσει "εξετάσεις" με την εμφάνιση τους στην ανάκριση κατόπιν κλητεύσεως , με την τήρηση των περιοριστικών όρων αλλά και με την παρουσία τους σε κάθε δικάσιμο της δίκης ..έπεισαν το δικαστήριο να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση παρότι η ποινική επιχείρηση που τους επιφυλάχθηκε δεν ήταν επιεικής (17 έτη κάθειρξη οι δυο 11 έτη ο 3ος ) ! Το πενταμελές Εφετείο θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία τους να πείσουν για την αλήθεια των ισχυρισμών τους».

της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top