Καταγγελία για το Θριάσιο: Ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε κοντέινερ

Έξι βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τον Μανώλη Βαρδαβάκη

Τραγική είναι πλέον η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομείου. Χθες η εφημερία στο Θριάσιο νοσοκομείο ήταν εφιαλτική , με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Μ. Βαρδαβάκη, να καταγγέλλει ότι τρεις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύτηκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου, γιατί δεν υπήρχαν ελεύθερες κλίνες. 

Πλεύρης: Τα όποια νέα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους

Παράλληλα, έξι ασθενείς non covid νοσηλεύτηκαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους. 

Κορωνοϊός: «Πώς να κάνουμε ρεβεγιόν με τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων;»

Όπως είπε ο κ. Βαρδαβάκης, πέρσι την ίδια μέρα οι ασθενείς με covid στο Νοσοκομείο της Ελευσίνας ήταν 39, ενώ σήμερα 55. 

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που έχουν «πέσει» στο τραπέζι

Πρόσθεσε επίσης πως θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, εκτός του εμβολιασμού, όπως η αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων. 

Θριάσιο: Τι απαντά η διοίκηση για τα κοντέινερ

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου με ανακοίνωσή της αναφέρει πως η νοσηλεία των ασθενών του νοσοκομείου γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η  νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών, καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σημειώνουμε ότι στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί χώρος εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορωνοϊό ως επέκταση του χώρου των ΤΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάζονται και να αντιμετωπίζονται οι θετικοί στη νόσο ασθενείς με ασφάλεια. Όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, μεταφέρονται στις κλίνες covid του νοσοκομείου στον τέταρτο όροφο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ, με απόλυτη ασφάλεια, ένα περιστατικό non-covid, το οποίο είναι δηλωμένο στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top