Κορωνοϊός: «Πάντα πρέπει να είναι στο τραπέζι το lockdown»

«Να μειωθεί η πληρότητα σε γήπεδα και μπαρ» προτείνει ο Παναγιωτόπουλος

Με 6. 808 νέα κρούσματα κορωνοϊού και την απειλή των 10.000 τις επόμενες μέρες όλοι, επιστήμονες και κυβέρνηση αναζητούν λύσεις για την ανακοπή του τέταρτου κύματος που τείνει να γίνει τσουνάμι. 

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ένα νέο οριζόντιο lockdown δεν είναι υπό συζήτηση και προσανατολίζεται προς το παρόν στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των ανεμβολίαστων, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν πρέπει να αποκλείεται.

Κορωνοϊός: Το 4ο κύμα covid στην Ευρώπη είναι εδώ

Όπως είπε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, το ενδεχόμενο ενός lockdown πρέπει να βρίσκεται πάντα στο τραπέζι, για να μη δίνεται το μήνυμα ότι πανδημία τελείωσε. 

Νέα μέτρα: Με self test τα παιδιά 0-18 ετών σε καταστήματα και εστίαση

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ και ο ίδιος δεν εισηγείται lockdown, καθώς είναι μια έσχατη λύση, που δεν την επιθυμεί κανείς, όμως ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να τίθενται με απόλυτο τρόπο γιατί όταν λέμε ότι κάτι δε θα γίνει ποτέ είναι να σα λέμε και ότι τελειώσαμε με το πρόβλημα. 

Γεωργιάδης: Αγορές με click away μπορούν να κάνουν οι ανεμβολίαστοι

Ο καθηγητής ζήτησε να εξεταστεί σοβαρά η μείωση της πληρότητας στα γήπεδα, τα θέατρα, τα μπαρ και σε κάθε χώρο, όπου συγκεντρώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να μένει εκτός το ζήτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς, παρά τις δυσκολίες και επανέλαβε τη σημασία της τήρησης των βασικών μέτρων, όπως οι μάσκες, οι αποστάσεις και η αποφυγή συγχρωτισμού, ακόμα και από τους εμβολιασμένους. 

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη μεταφορά προσωπικού από τα κέντρα Υγείας και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα νοσοκομεία, καθώς, όπως είπε, τα κέντρα υγείας αποτελούν ανάχωμα, αλλά κι εργαλείο για τον εμβολιασμό.

Παγώνη: «Mε τα τωρινά δεδομένα θα κάνουμε πάλι Χριστούγεννα στα σπίτια μας»

Όσον αφορά στις συγχωνεύσεις τμημάτων τόνισε ότι δεν είναι ώρα για να προχωρήσει κάτι τέτοιο. «Θα είναι σαν να πηγαίνουμε γυρεύοντας», είπε. 

Τέλος σχετικά με το χάπι κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Merck σημείωσε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των γιατρών, όμως το πιο μεγάλο όπλο από όλα είναι ο εμβολιασμός, καθώς βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είναι στο 50% ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού είναι 90% και άνω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top