Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών

Με Pfizer η αναμνηστική δόση ή με J&J για όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό

Για τρίτη μέρα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες ήταν άνω των 6.000 - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (4/11/21)

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Παπαευαγγέλου: Τουλάχιστον 35.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα

Προϋπόθεση για την αναμνηστική τρίτη δόση είναι να έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Με ποια εμβόλια θα γίνεται η αναμνηστική δόση

Η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson ή το εμβόλιο της Pfizer.

Εμβόλιο: Πόσους μήνες πρέπει να απέχει η δεύτερη από την τρίτη δόση

Τις επόμενες ημέρες η επαναληπτική δόση θα μπορεί να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna.

Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους. Ειδάλλως, οι πολίτες μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να κλείσουν το ραντεβού τους.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Πόσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 400.000 πολίτες με την τρίτη δόση κατά της Covid , καθώς η χορήγησή της ξεκίνησε μέσα Σεπτεμβρίου σε ομάδες όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και ακολούθησαν άτομα που διαβιούν σε δομές, άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και οι υγειονομικοί.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή και ηπιότερες σε σύγκριση με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τη δεύτερη δόση.

Η αναγκαιότητα, της τρίτης δόσης υπαγορεύεται από τη βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων της χυμικής ανοσίας, αλλά και τη λοιμογόνο δράση και τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του ιού. Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη διάρκεια προστασίας. ​Σύμφωνα με τους ειδικούς άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που πήραν δύο δόσεις.

Ραντεβού για εμβόλιο: Αυξήθηκαν για την πρώτη δόση- 9.872 κλείστηκαν χθες

Σημαντική αύξηση παρατηρείται στον προγραμματισμό για εμβολιασμό με την πρώτη δόση τις τελευταίες μέρες και μάλιστα ο αριθμός των ραντεβού φαίνεται να διπλασιάστηκε σε μόλις δύο μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου ο αριθμός των πρώτων ραντεβού που κλείστηκαν άγγιξε τις 19.000, ενώ διαδοχικά τις επόμενες ημέρες ο αριθμός ανέβηκε πάνω από τις 25.000 με τη χθεσινή ημέρα να καταγράφει σημαντική αύξηση φτάνοντας τον αριθμό των 29.872 πρώτων ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top