Νέα μέτρα: «Σαφάρι» ελέγχων ξεκινά το Σάββατο από 8.000 αστυνομικούς

Στο στόχαστρο μπαρ και εστιατόρια

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τους ελέγχους που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο (3/11)

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να καλπάζουν και την πίεση στα νοσοκομεία να είναι πλέον ασφυκτική, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο, με στόχο τον περιορισμό των ανεμβολίαστων, ως μέσο πίεσης για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. 

Εστίαση: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες για τα νέα μέτρα 

Στο πλαίσιο λοιπόν της εφαρμογής των νέων μέτρων θα ενταθούν και οι έλεγχοι, με την κυβέρνηση να επιστρατεύει περίπου 9.000 άτομα για να τους πραγματοποιήσουν, ανάμεσά τους 7.500 αστυνομικοί.  Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιηθούν από 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα. 

Οι αρχές θα επικεντρωθούν στον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας, ώστε να διαπιστωθεί αν τα πιστοποιητικά συνοδεύονται από ταυτότητα για την είσοδο των πολιτών στα καταστήματα. 

Νέα μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι παντού από 8.000 αστυνομικούς!  

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τα μέτρα και οι κυρώσεις και τα πρόστιμα θα είναι πολύ πιο αυστηρά. Συγκεκριμένα σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων προβλέπεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και κλείσιμο των καταστημάτων για 15 μέρες. 

Κορωνοϊός: Στα καταστήματα πρώτα οι έλεγχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Σάββατο οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε πρώτο στάδιο στα κέντρα διασκέδασης, τα εστιατόρια, τα  μπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ. 

Κορωνοϊός: 6.150 νέα κρούσματα - 49 νεκροί και 431 διασωληνωμένοι

Στη συνέχεια θα επεκταθούν στις τράπεζες, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα κομμωτήρια. Οι αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή από το πρώτο κιόλας 24ωρο και τα κλιμάκια δε θα διστάσουν να επιβάλουν τα τσουχτερά πρόστιμα, ακόμα και λουκέτο.

Κορωνοϊός: Aναζητώντας το μυστικό των άτρωτων που δεν κολλάνε ποτέ τον ιό

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι υπαίθριοι χώροι με οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί και μπορούν να δεχθούν μόνο εμβολιασμένους ή πολίτες με επίδειξη PCR ή rapid test. Ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά.

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή PCR τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Νέα μέτρα: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες - Δε θα υπάρξουν νέα επιδόματα

Όσον αφορά στην είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή PCR τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες και φαρμακεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top