Εστίαση: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες για τα νέα μέτρα 

Μεγαλώνει η γκρίνια από ιδιοκτήτες αλλά και ανεμβολίαστους πελάτες  

Οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών εστίασης στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι έντονες. «Δεν υπάρχει προσωπικό για διπλούς ελέγχους» λένε και από την άλλη φοβούνται τις έντονες αντιδράσεις των πελατών. 

Νέα μέτρα: Οι αλλαγές για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση  

Στην εστίαση αλλάζουν όλα πάντως από το Σάββατο. Εάν θέλετε να καθίσετε στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος για τον καφέ σας η να απολαύσετε το φαγητό σας θα πρέπει να έχετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως φυσικά και στον εσωτερικό χώρο που είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους. 

«Δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα»  λένε οι επιχειρηματίες που μιλούν στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.  

Πλεύρης: Lockdown για ανεμβολίαστους και όσους δεν έχουν αρνητικό test 

«Είμαστε δύο άτομα, ο ένας θα είναι μέσα, ο άλλος έξω να ελέγχει, ποιος θα σερβίρει, ποιος θα κόβει αποδείξεις ποιος θα είναι στο μπαρ;» αναρωτιέται η εργαζόμενη σε καφέ Τζίνα Αντωνοπούλου. 

«Εγώ στον πρώτο όροφο θα έχω και μια ψυχολόγο για τους πελάτες για ψυχοθεραπεία, μετά από τόσους ελέγχους» σχολιάζει σαρκαστικά ο ιδιοκτήτης καφέ – εστιατορίου, Απόστολος Λεούσης.   

Νέα μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι παντού από 8.000 αστυνομικούς!  

Έληξαν τα «δωρεάν» τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό»  λένε πολλοί επιχειρηματίες, τη στιγμή που ένα προσθετό έξοδο έρχεται, καθώς οι δήμοι άρχισαν ο ένας μετά τον άλλο να στέλνουν μηνύματα ότι η περίοδος δωρεάν επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων έληξε προχθές και η ανανέωση της άδειας απαιτεί κόστος. 

Γκρίνια υπάρχει πάντως και από πελάτες, σε πιο νεαρές κυρίως ηλικίες, οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι και αισθάνονται ότι με τα νέα μέτρα θα οδηγηθούν σε «κοινωνική απομόνωση».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top