Νέα μέτρα: Οι αλλαγές για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση  

Στο στόχαστο και οι νάιλον κατασκευές - Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες

Oι καταστηματάρχες της εστίασης θεωρούν ότι για μία ακόμη φορά βρίσκονται στο στόχαστρο με τα νέα μέτρα, καθώς θα πληρώσουν, όπως λένε το... μάρμαρο με τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους. Και όλα αυτά, όταν σε πολλές περιπτώσεις καταστρατηγείται ο νόμος προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι λίγο χώρο παραπάνω.  Και στην εστίαση πάντως θα ισχύουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Τα καταστήματα που δεν έχουν επιλέξει να λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους, οφείλουν να ελέγχουν αν ο πελάτης διαθέτει αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.    

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα νέα μέτρα - Τι έχει πέσει στο τραπέζι    

Οι νάιλον κατασκευές μπαίνουν κι αυτές το στόχαστρο. Δημιουργούν συνθήκες υπερ-μετάδοσης λένε οι επιστήμονες καθώς μετατρέπουν τον χώρο αυτόματα σε εσωτερικό, ενώ με τις σόμπες και τα θερμαντικά μετατρέπονται σε θερμοκήπιο. Όσοι καταστηματάρχες όμως είχαν αγοράσει σόμπες ακριβώς για αυτόν τον λόγο, τώρα διαμαρτύρονται.  

Προσοχή όμως: Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει ως μέγιστο ύψος το 1,30 σε παρόμοιες κατασκευές, πολλοί όμως αυξήσαν το ύψος ακόμα και στα δύο μέτρα, ενώ   έκλεισαν χώρους που έπρεπε να ήταν ανοικτοί. 

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους και εστίαση αποφασίζει το Μαξίμου 

Τώρα πάντως θα δημιουργηθεί και μια πλατφόρμα στην οποία ο πελάτης θα μπορεί να καταγγέλλει όποια παρατυπία διαπιστώσει σε κατάστημα εστίασης. 

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για νέα μέτρα: Ανέφικτος ο έλεγχος των πελατών

Δεν είναι λίγοι όμως και οι πελάτες που έρχονται σε προστριβή με τους επιχειρηματίες, όταν οι τελευταίοι δεν τους αφήνουν να μπουν είτε γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε γιατί αρνούνται να δείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top