Νέα μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι παντού από 8.000 αστυνομικούς!  

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Star για τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Μπαράζ ελέγχων το Σαββατοκύριακο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για την τήρηση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, αποφασίστηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Αποκλειστικές πληροφορίες μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Νέα μέτρα: Οι αλλαγές για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση    

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star, στη σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι επικεφαλής των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς το πεδίο ελέγχου διευρύνεται και έπρεπε να γίνει συντονισμός. Χαρακτηριστικό είναι ότι 8.000 αστυνομικοί, σε 1.900 κλιμάκια θα πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη τη χώρα. Μαζί και στελέχη της Αρχής Διαφάνειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ στην περιφέρεια οι έλεγχοι θα γίνονται από κλιμάκια άλλων περιοχών, ώστε να αποφεύγονται τα «στραβά μάτια» λόγω εντοπιότητας.  

 

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για νέα μέτρα: Ανέφικτος ο έλεγχος των πελατών

 

Σύμφωναμε όσα ανέφερε συμμετέχων στη σύσκεψη στον Γ. Ευγενίδη, δε θα είναι απλοί έλεγχοι στους οποίους θα γίνονται συστάσεις. «Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πέσουν κεφάλια και θα μπουν λουκέτα, προς παραδειγματισμό» τόνισε. Στη σύσκεψη ορίστηκαν τομείς προτεραιοτήτων, όπως η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο. 


Μάλιστα υπάρχει και μια λίστα με 50 πρώτους στόχους, δηλαδή υπότροπες επιχειρήσεις από το παρελθόν, και βεβαίως θα είναι βαρύς ο πέλεκυς για όσους επιχειρούν να λειτουργήσουν χώρους κλεισμένους με νάιλον ως μικτούς χώρους, στους οποίους δηλαδή θα έχουν πρόσβαση και οι ανεμβολίαστοι.  

Μητσοτάκης: Δε θα ξανακλείσουν η οικονομία και η κοινωνία


Έρχεται η «μαύρη λίστα» για τους παραβάτες των μέτρων

Τέλος, ο δημοσιογράφος του Star αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες έρχεται και η «μαύρη λίστα», μάλλον από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για πλατφόρμα στην οποία οι παραβάτες θα κατονομάζονται, για να ξέρουν και οι πολίτες αν τηρούν τα μέτρα. Έτσι, εκτός του μεγάλου προστίμου, θα ελλοχεύει πλέον και ο κίνδυνος στιγματισμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top