Νέα μέτρα: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες - Δε θα υπάρξουν νέα επιδόματα

«Μας βάζουν ξανά σε άτυπο lockdown» λένε οι εστιάτορες

Αντιδράσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο έχουν ήδη προκαλέσει τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης και θα τεθούν σε ισχύ το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Με τα νέα μέτρα σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους, καθώς προκειμένου να μπουν στα καταστήματα ή ακόμη και τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, χρειάζονται αρνητικό test κορωνοϊού.

Οικονόμου: Ζούμε κατάσταση πολύ έντονης πίεσης – Κορυφώνεται το 4ο κύμα

«Έχουμε βρεθεί μπροστά σε ένα νέο πισωγύρισμα», είπε ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, «αντί να συζητάμε για την Κυριακή, που θα είμαστε ανοιχτά, και για τις μεγάλες προσφορές που υπάρχουν στα καταστήματα»

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Open, με τα νέα μέτρα «θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η δουλειά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη από τα νέα μέτρα θα έπρεπε να εξαιρεθεί και το λιανεμπόριο, εκτιμώντας παράλληλα πως θα φέρουν δυσλειτουργία στην αγορά.

ΕΣΕΕ: Το λιανεμπόριο εισέρχεται και πάλι σε αχαρτογράφητα νερά

«Το λιανεμπόριο εισέρχεται και πάλι σε "αχαρτογράφητα νερά" και μάλιστα ενόψει της εορταστικής περιόδου, την οποία ανέμενε με προσδοκίες ανάκαμψης του τζίρου και της ψυχολογίας», αναφέρει, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας.

Νέα μέτρα: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ

Για αναγκαίο κακό κάνει, εξάλλου, λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίσει τα μέτρα όχι ως περιοριστικά, αλλά ως προληπτικά για να αποφύγουμε τα χειρότερα που άλλωστε έχουμε βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν», τονίζει.

ΠΟΕΣΕ: Ξανά σε άτυπο lockdown η εστίαση

Για νέο, άτυπο, lockdown στην εστίαση κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

«Ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τις επιχειρήσεις τις εστίασης», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Νέα μέτρα: Οι αλλαγές για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση  

«Αναμφισβήτητα τα νέα μέτρα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων», σημειώνει η ΠΟΕΣΕ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων».

 Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Νέα στοχοποίηση του λιανεμπορίου

«Το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων έχουν επιδείξει την μέγιστη σοβαρότητα στην προσπάθεια της κοινωνίας μας να αντιμετωπίσει αυτή τη πανδημία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ), κάνοντας λόγο για νέα «στοχοποίηση του λιανεμπορίου».

Ο ΕΣΠ αναφέρει πως οι έλεγχοι των πιστοποιητικών στα καταστήματα θα αποδειχθεί ανεφάρμοστη και παράλληλα «δημιουργεί την αίσθηση της αδικίας», όταν «σε πολλές άλλες περιπτώσεις, με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου δεν απαιτείται η συγκεκριμένη προϋπόθεση, όπως στα supermarket, στις λαϊκές αγορές και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Δε θα δοθούν νέα επιδόματα, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

«Φρένο» στη συζήτηση για νέα επιδόματα βάζει η κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν μέτρα στήριξης στους καταστηματάρχες, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δε θα δοθούν νέα επιδόματα.

«Πλέον με το εμβόλιο τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η ΕΕ αποκλείεται να ανοίξει πάλι το πουγκί γιατί θα πουν οι Ευρωπαίοι που έχουν τα λεφτά ¨κύριοι σας δώσαμε το εμβόλιο” Οι βόρειες χώρες έχουν όλες εμβολιαστεί άνω του 80% και δεν θα δώσουν ξανά λεφτά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top