Επίθεση βιτριόλι: Για πόσο θα μείνει στη φυλακή τελικά η Έφη;

Τι προβλέπει το νομικό πλαίσιο - Ποιος αποφασίζει αν θα αφεθεί ελεύθερη;

Τον δρόμο για τις φυλακές Θήβας θα πάρει και πάλι η κατηγορουμένη για την επίθεση με το βιτριόλι, η οποία καταδικάστηκε χθες σε 15 χρόνια φυλάκιση. 

Βιτριόλι: Η μέγιστη των ποινών στην Έφη για την επίθεση στην Ιωάννα

Ωστόσο, το νομικό σύστημα προβλέπει πως δε θα εκτίσει ολόκληρη την ποινή της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κατηγορούμενη ουσιαστικά αναμένεται να εκτίσει τα 2/5 της ποινής της, αν έχει καλή διαγωγή στη φυλακή, δηλαδή περίπου έξι χρόνια. 

Η 36χρονη Έφη έχει εκτίσει ήδη ενάμιση χρόνο, καθώς είχε προφυλακιστεί. Συνεπώς, σε 4,5 χρόνια από σήμερα μπορεί να αποφυλακιστεί. 

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκίνηση μετά τη δίκη- Οι φίλες της Ιωάννας με μάσκες

Το συμβούλιο των φυλακών είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν τελικά θα αφεθεί ελεύθερη, γιατί έχει σημασία και το έγκλημα που έχει διαπράξει. Ο εισαγγελέας της έδρας έχει πει ήδη ότι είναι επικίνδυνη  για τη δημόσια ασφάλεια. 

Επίθεση βιτριόλι - Ιωάννα: «Η δικαίωση είναι ηθική, αλλά όχι ουσιαστική»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου γνωρίζει το ενδεχόμενο της αποφυλάκισης της κατηγορούμενης σε λίγα χρόνια αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζει στην αποκατάσταση της υγείας της,  καθώς μπροστά της έχει τουλάχιστον 20 χειρουργεία. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top