Επίθεση βιτριόλι - Ιωάννα: «Η δικαίωση είναι ηθική, αλλά όχι ουσιαστική»

Τα συναισθήματα της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση για την 36χρονη δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για πρώτη φορά τηλεοπτικά για την ηθική δικαίωση που νιώθει. 

Βιτριόλι: Η μέγιστη των ποινών στην Έφη για την επίθεση στην Ιωάννα

Μεταξύ άλλων, το θύμα της αποτρόπαιας επίθεσης μιλώντας στο Livenews του Mega, δήλωσε πως υπάρχει μια εκκρεμότητα αναφορικά με τους συνεργούς που ενδεχομένως να βοήθησαν την καταδικασθείσα στην επίθεση. 

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκίνηση μετά τη δίκη- Οι φίλες της Ιωάννας με μάσκες

«Δεν είναι δική μου πεποίθηση πως υπάρχουν συνεργοί, προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας» σχολίασε και εξήγησε πως πιθανόν να υπάρχουν δύο άτομα που βοήθησαν την καταδικασθείσα.

Επίθεση βιτριόλι: Τα συναισθήματα της Ιωάννας μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο αποφάσισε χθες την κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Επίθεση βιτριόλι: Η οργισμένη αντίδραση της Έφης στην εισαγγελική πρόταση

«Όσον αφορά τη δικαίωση με βάση το νομικό μας σύστημα, η δικαίωση είναι ηθική, αλλά δεν είναι ουσιαστική, γιατί εγώ θα κάνω πάρα πολλά χρόνια ακόμα και χειρουργεία για να βγάλω τη μάσκα» λέει για την καταδικαστική απόφαση η Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Είναι ο λόγος αυτός που εξηγούμε και ζητάμε οι νόμοι να είναι πιο αυστηροί» συνεχίζει. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκαθάρισε πως δεν έχει σταματήσει να νιώθει φόβο. 

«Δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Δεν είχα ιδέα πώς μπορεί να αντιδράσω. Ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά η πρώτη μέρα. Ήταν αρκετά τα λεπτά και οι ώρες της ταχυκαρδίας και της έντασης» δήλωσε.

Επίθεση βιτριόλι: «Δεν μπορώ να πατήσω παύση στη ζωή μου» δηλώνει η Ιωάννα

Με μεγάλη γενναιότητα, η άτυχη κοπέλα παρευρέθηκε σε κάθε στάδιο της δίκης, όσο δύσκολο και αν της ήταν ψυχικά και σωματικά. Πλέον προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο στη ζωή της: «Σίγουρα από αυτά που μου λένε, τα στάδια για την αποκατάστασή μου είναι πολλά και πολλών ετών, οπότε έχω αποφασίσει αναγκαστικά ότι δεν μπορώ να πατήσω παύση στη ζωή μου μέχρι να μπορώ να πω ότι έχει τελειώσει αυτή η κατάσταση» είπε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Έχω αποφασίσει ότι θα προσπαθήσω να κάνω πράγματα που κάνουν όλοι. Κάθε φορά πρέπει να βρίσκω καινούργιους τρόπους για να κάνω ακόμη και κάποια απλά πράγματα», λέει, φέρνοντας για παράδειγμα μια απλή βόλτα για ψώνια. «Όμως νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς» συνεχίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top