Βιτριόλι: Η μέγιστη των ποινών στην Έφη για την επίθεση στην Ιωάννα

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου» είπε το θύμα

Οι δηλώσεις της Ιωάννας μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την καταδίκη της Έφης- βίντεο Ανέστη Συμεωνίδη

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

Έληξε η συνεδρίαση της έδρας στην πολύκροτη δίκη της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η δράστρια καταδικάστηκε με τη μέγιστη των ποινών. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα πως είναι ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο. Η Έφη που επιτέθηκε με βιτριόλιο στην Ιωάννα, τον Μάιο του 2020, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης και τρεις μήνες χωρίς αναστολή μέχρι το Εφετείο. 

Επίθεση με βιτριόλι: Πρόταση εισαγγελέα για 15 χρόνια κάθειρξης στην 36χρονη Έφη

Οι δικοί της άνθρωποι ξέσπασαν σε κλάματα για τη μεγάλη δικαίωση. 

Η 37χρονη Έφη κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση- φωτογραφία Eurokinissi

Η 37χρονη Έφη κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση- φωτογραφία Eurokinissi

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την κάθειρξη της κατηγορούμενης για 15 χρόνια και έξι μήνες. Η ποινή που της επιβλήθηκε κατά συγχώνευση  είναι τελικά κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

H Ιωάννα Παλιοσπύρου με τους δικηγόρους της μετά την ανακοίνωση της απόφασης- φωτογραφία Eurokinissi

H Ιωάννα Παλιοσπύρου με τους δικηγόρους της μετά την ανακοίνωση της απόφασης- φωτογραφία Eurokinissi

Μετά την άρνηση του δικαστηρίου να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, το δικαστήριο είπε και πάλι «όχι» στο αίτημα της υπεράσπισης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, μέχρι το Εφετείο. 

Όσα δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Όσα δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας μετά την ανακοίνωση της απόφασης- βίντεο Ανέστη Συμεωνίδη

«Eίχα πει από την αρχή ότι όποιος το έκανε αυτό, είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι να τη βλάψει. Είναι μια επιτυχία της Δικαιοσύνης, η συγκεκριμένη απόφαση, που πιστεύω ότι δε θα αλλάξει στο Εφετείο» τόνισε ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας. Ο ίδιος σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ποινή που θα εκτίσει η κατηγορούμενη, είπε ότι θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής της και συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που έχει εκτίσει ήδη, υπολογίζεται να αποφυλακιστεί σε πεντέμισι χρόνια. 

Οι φίλες της Ιωάννας φόρεσαν λευκές μάσκες σαν τη δική της ως ένδειξη συμπαράστασης αλλά και ως δείγμα ότι θα μπορούσε να συμβείο στον καθένα- φωτογραφία Eurokinissi

Οι φίλες της Ιωάννας φόρεσαν λευκές μάσκες σαν τη δική της ως ένδειξη συμπαράστασης αλλά και ως δείγμα ότι θα μπορούσε να συμβείο στον καθένα- φωτογραφία Eurokinissi

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ελπίζω όλα τα θύματα βίας να δούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα»

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου κι έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ στην αποκατάσταση της υγείας μου» είπε η Ιωάννα και ευχαρίστησε την Ελληνική Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους της, την ΕΛ.ΑΣ, τους γιατρούς της και όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της. 

«Μου έδωσε πάρα πολύ κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας και για να συνεχίσω. Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας να δούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα, ώστε να μη φοβούνται να μάχονται για τα δικαιώματα τους και θα προσπαθήσω να είναι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί» κατέληξε η Ιωάννα.

Υπεράσπιση: «Ερωτεύτηκε τον λάθος άνθρωπο. Η ζήλια την οδήγησε στο έγκλημα»

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης επικαλέστηκε τη ρήση από την αρχαία τραγωδία της Αντιγόνης «έρως ανίκατε μάχαν» του Σοφοκλή, ακόμα και την ταινία χτυποκάρδια στα θρανία για να πείσει ότι η Έφη δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα. Αν ήθελε να το κάνει θα μπορούσε να βρει 100 διαφορετικούς τρόπους, υποστήριξε.

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε. Είναι ένοχη γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο… Είναι ένοχη επειδή η ζήλια, η οργή και η εμμονή την οδήγησαν στο έγκλημα. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η κατηγορούμενη έσκυψε το κεφάλι για πρώτη φορά όταν άκουσε τη βαριά καταδίκη της και αποχώρησε μετά τη λήξη της συνεδρίασης συνοδευόμενη από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top