Ταξίδι την 28η Οκτωβρίου: Οι τιμές σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς

Τι είπε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates στο star.gr

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου Κτηματομεσιτών E- Real Estates

Υψηλές πληρότητες φαίνεται να καταγράφουν το τετραήμερο, από την 28η Οκτωβρίου έως και την ερχόμενη Κυριακή, τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, το συγκεκριμένο διάστημα, οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς ξεκινούν από το 75% και φτάνουν ακόμη και το 87%.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης που καταγράφονται το τετραήμερο, κινούνται για την ώρα σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Εσωτερικός χώρος σαλέ

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Πρόσθεσε δε, ότι γενικότερα τα μηνύματα που λαμβάνονται για τη χειμερινή σεζόν, όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, είναι πάρα πολύ αισιόδοξα, ενώ εκτίμησε ότι δεν αποκλείονται αυξήσεις στις τιμές των βραχυχρόνιων μισθωμάτων, όσο «μπαίνουμε» στον χειμώνα και πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα.

 ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου Κτηματομεσιτών E- Real Estates

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται στην έκθεση, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», διευκρίνισε ο Θεμιστοκλής Μπάκας

«Ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους διανυκτέρευσης είναι και η αύξηση του ενεργειακού κόστους, καθώς μιλάμε για χειμερινούς προορισμούς, όπου το κρύο είναι πιο βαρύ... 

Την ίδια ώρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ακίνητα αυτά είναι λιγοστά, σε αντίθεση με όσα διατίθενται το καλοκαίρι. Την καλοκαιρινή σεζόν μιλάμε για 30.000- 40.000 ακίνητα, εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις σε θερινούς προορισμούς, ενώ στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς τα αντίστοιχα εγγεγραμμένα δεν ξεπερνούν τα 5.000- 6.000 ακίνητα», εξήγησε.

Φοιτητικά σπίτια 2021: Αναλυτικά οι τιμές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

«Αράχωβα, ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της χώρας»

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, η Αράχωβα αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό στη χώρα, τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν να «αποδράσουν» από την πόλη, εκμεταλλευόμενοι την εθνική αργία της 28ης Οκτωβρίου, όσο και για τους ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα το διάστημα των Χριστουγέννων. 

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

«Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο αγγίζουν το 86%. Το συνολικό κόστος για μία οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, που αφορά σε τρεις διανυκτερεύσεις σε ένα διαμέρισμα ή και μία αυτοτελή κατοικία, κυμαίνεται από τα 371€ έως 690€», είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά σε διαμέρισμα 45τμ, ενώ ένα chalet με 3 Υ/Δ, που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και 6 άτομα, μισθώνεται προς 690€ για το σύνολο του τριημέρου.

Η χιονισμένη Αράχωβα

Η χιονισμένη Αράχωβα (φωτ. eurokinissi)

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα- Ορεινή Αρκαδία- Καρπενήσι, οι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων. Όπως εξήγησε ο κ. Μπάκας, πρόκειται για έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στην αρχή των μνημονιακών χρόνων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα. 

«Η εύκολη και ασφαλή εγγύτητα μέσω του οδικού δικτύου τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Πάτρα, έχουν τοποθετήσει τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών», είπε.

Τρίκαλα Κορινθίας (φωτ. eurokinissi)

Αναφερόμενος στις προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σημείωσε ότι αγγίζουν το 85%

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης στα Τρίκαλα Κορινθίας κυμαίνονται από τα 526€ έως τα 605€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα είναι κυρίως 70τμ-80τμ».

Όπως πρόσθεσε, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στα Καλάβρυτα το ίδιο χρονικό διάστημα, όπου οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 75%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ένα διαμέρισμα ή μία αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 342€ έως 620€. 

Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 75% (φωτ. eurokinissi)

«Τα Καλάβρυτα θεωρούνται πολύ δημοφιλής προορισμός, όχι μόνο για τους κατοίκους της Πάτρας αλλά και για της Αθήνας, λόγω του καλού οδικού δικτύου. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 55τμ έως 75τμ. Πρόκειται για διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 6 άτομα», ανέφερε.

Στην ορεινή Αρκαδία βρίσκονται επίσης κάποιοι από τους προορισμούς που φαίνεται να προτιμούν οι Αθηναίοι, τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τη διάρκεια του χειμώνα, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα.

«Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει προορισμούς όπως η Δημητσάνα, η Βυτίνα και το Λεβίδι. Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 85%, 76% και 80% αντίστοιχα. Στους συγκεκριμένους προορισμούς οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από τα 242€ έως και τα 706€. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35τμ έως 90τμ», είπε.

σαλέ

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ακινήτων καταγράφεται σύμφωνα με στοιχεία της Airdna στην Αράχωβα (162), Καλάβρυτα (81), Ιωάννινα (241) , Καλαμπάκα (244) και Καρπενήσι (66) (φωτ. αρχείου unsplash)

Την ίδια ώρα, το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα, όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας, αλλά και των όμορων νομών.

«Στο Καρπενήσι, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 73%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 242€ έως 432€. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50τμ- 55τμ», είπε ο κ. Μπάκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα η σεζόν στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας ξεκινάει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, από τα τέλη Οκτωβρίου και διαρκεί έως και τα μέσα- τέλη Φεβρουαρίου.

«Οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν τα Ιωάννινα»

Τα Ιωάννινα αποτελούν έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, τόσο για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού.

«Οι προ-κρατήσεις, στην πόλη των Ιωαννίνων για το τετραήμερο του Οκτωβρίου, αγγίζουν το 85%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 228€ έως και 428€», είπε ο κ. Μπάκας.

Τα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

«Στο 87% οι προκρατήσεις στο Μέτσοβο»

Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Δίκτυο Κτηματομεσιτών E- Real Estates, στο Μέτσοβο διατίθενται προς μίσθωση κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

«Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 87%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης, για ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία, για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου κυμαίνονται από 333€ έως 452€» σημείωσε στο star.gr, ο κ. Μπάκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top