Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την 36χρονη

Έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα

Η άφιξη της Ιωάννας στο δικαστήριο - star.gr

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, θα κάνει την αγόρευσή του και θα εισηγηθεί σχετικά με την κατηγορία για την οποία πρέπει να καταδικαστεί η κατηγορούμενη. Πριν από λίγο έφτασε στο δικαστήριο τόσο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, όσο και η κατηγορούμενη. 

Η άφιξη της κατηγορούμενης στα δικαστήρια

Επίθεση με βιτριόλι: «Μου γύρισαν τα μάτια και το ‘κανα»

Η 36χρονη έχει ομολογήσει την πράξη της, ισχυριζόμενη ότι δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει, αλλά να την τραυματίσει. Μάλιστα ο συνήγορός της από την πρώτη στιγμή ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, που έχει και μικρότερη ποινή.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα κατά την άφιξή της στο δικαστήριο

Επίθεση βιτριόλι: Οι δύο βασικές αντιφάσεις στην απολογία της δράστιδος

Η πρόταση του εισαγγελέα θεωρείται κρίσιμη, καθώς από αυτήν θα καθοριστούν οι κινήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης που θα ακολουθήσουν με τις αγορεύσεις τους. 

βιτριόλι Έφη

Η 36χρονη ισχυρίστηκε στην απολογία της ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ελπίζοντας σε μικρότερη ποινή

Τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι, οι οποίοι αφού ακούσουν την εισαγγελική πρόταση θα κρίνουν την τύχη της κατηγορούμενης, η οποία ισχυρίστηκε πως δεν θεωρούσε ότι το βιτριόλι είναι «φονικό όπλο». 

Έφη βιτριόλι

Η Έφη ελπίζει πως θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα μειωθεί η ποινή της

Επίθεση βιτριόλι: «Είχα δει στίγματα από το κινητό του στο σπίτι της»

Λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ο κ. Λύτρας  δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος δεν αναμένει να ληφθεί απόφαση σήμερα και ότι επιδίωξη της υπεράσπισης είναι να αλλάξει η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη. 

Πρόσθεσε πως η κατηγορούμενη έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και πως άφησε αναπάντητα πολλά ερωτήματα, ενώ τόνισε πως οι ίδιοι είναι έτοιμοι για την αγόρευσή τους, ώστε να υπάρξει απόφαση, ακόμα και σήμερα. 

Κατά την απολογία της η 36χρονη ισχυρίστηκε ότι είχε εμμονή με την Ιωάννα, πιστεύοντας ότι διατηρεί σχέση με τον 40χρονο, με τον οποίο υποτίθεται ότι είχε δεσμό. Υποστήριξε πως θεωρούσε ότι τόσο η Ιωάννα, όσο και ο 40χρονος την ενέπαιζαν και πως είχε εντοπίσει το στίγμα του υποτιθέμενου συντρόφου της στο σπίτι της Ιωάννας. 

Απολογία Έφης: «Πήρα την ιδέα για το βιτριόλι από τηλεοπτική εκπομπή»

Μένει πλέον να δούμε σήμερα αν οι ισχυρισμοί της έπεισαν τον εισαγγελέα και τι εισήγηση θα κάνει για την ποινή της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top