«Όχι» από την κυβέρνηση για διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Μείωση 50% στις άδειες ελεύθερης μετακίνησης στον δακτύλιο

Η απάντηση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στο δακτύλιο/ «Καλημέρα Ελλάδα» (20/10/21)

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου τίθεται ξανά σε ισχύ ο δακτύλιος, με στόχο τη μείωση της εκπομπής ρύπων αλλά και της κίνησης στο κέντρο της Αθήνας. 

Σχετικά με την ενδεχόμενη επιβολή διοδίων στον δακτύλιο μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης. 

Δακτύλιος: «Στο τραπέζι» η τοποθέτηση διοδίων στο κέντρο της Αθήνας

«Δεν υπάρχει θέμα διοδίων. Είναι μια από τις προτάσεις που κατατέθηκε από συγκοινωνιολόγους για ένα τέλος περιβάλλοντος. Ουσιαστικά είναι ένα τέλος της λογικής "ο ρυπαίνων πληρώνει", κάτι που εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον δακτύλιο πρόκειται να μειωθούν κατά 50%, ενώ τα οχήματα που θα διέρχονται ελεύθερα είναι τα υβριδικά και τα euro6. 

Οριστικό: Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο

Πριν την πανδημία, το μέτρο του δακτυλίου ίσχυε σε δύο επίπεδα, καθώς υπήρχε ο μικρός και ο μεγάλος δακτύλιος, με τον δεύτερο να μην έχει εφαρμοστεί ποτέ ουσιαστικά. 

«Κάτι που θα κάνουμε άμεσα είναι να αυξήσουμε τα γεωγραφικά όρια του μικρού δακτυλίου. Ο μεγάλος δακτύλιος ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε εφαρμοστεί στην ουσία. Θα αυξήσουμε τα όρια στον μικρό δακτύλιο, θα κάνουμε μελέτες ώστε να μη γίνει απότομα και να μη δημιουργήσει προβλήματα» προανήγγειλε χθες ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. 

Σε ερώτηση για το εάν θα μπούνε διόδια στο κέντρο της Αθήνας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε κατηγορηματικά όχι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top