Οριστικό: Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο  Μαξίμου 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, για την εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα και για αλλαγές σχετικά με τον δακτύλιο, ο οποίος θα ισχύσει εκ νέου από τις 25 Οκτωβρίου.  

 

Δακτύλιος: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου

Όπως αποφασίστηκε,  εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.. 

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην Εθνική Οδό - «Μπαλάκι» οι ευθύνες

 

Με την επαναφορά του δακτυλίου 250.000 - 300.000 οχήματα που έμπαιναν ελεύθερα στο κέντρο της πρωτεύουσας θα κυκλοφορούν πλέον τις μισές ημέρες, ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό στις πινακίδες του (μονά – ζυγά). 

Παράλληλα, περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.  

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα - Ποια αυτοκίνητα θα εξαιρούνται

Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top