Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην Εθνική Οδό - «Μπαλάκι» οι ευθύνες

Αλληλοκατηγορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» δημιουργήθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα ανόδου. Νωρίτερα, η τροχαία αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Η χαοτική κατάσταση που δημιουργήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει ο κατά τα γνωστά «πόλεμος» των ευθυνών.

Ντύθηκε «στα λευκά» η Αττική - Πυκνό χιόνι σε πολλές περιοχές

Το υπουργείο Μεταφορών δήλωσε πως αρμόδιοι για την εθνική οδό, είναι η Νέα Οδός κι η Τροχαία Αττικής, ενώ συνδράμει και η Περιφέρεια.

Η Περιφέρεια σημειώνει πως η ίδια έχει ευθύνη μόνο ως τη Μεταμόρφωση, αλλά έθεσε προσωπικό και μηχανήματα σε ετοιμότητα, για να διευκολύνει την κατάσταση, εφόσον της ζητήθηκε.

Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Κλειστά σχολεία λόγω ψύχους

Η Νέα οδός τονίζει πως την απόφαση την έλαβε η Τροχαία Αττικής, κι η ίδια ήταν υποχρεωμένη να την εφαρμόσει. Τη χαρακτηρίζει πάντως σοφή απόφαση, διότι η χιονόπτωση στη Μαλακάσα ήταν εντονότατη, ενώ στη συνέχεια το ίδιο έντονη ήταν και στο ύψος του Κρυονερίου.

Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Ψυχρή εισβολή με χιόνια, βροχές και μποφόρ

Η Τροχαία Αττικής παραδέχεται πως ήταν δική της η απόφαση και θεωρεί πως δεν μπορούσε να πράξει κάτι διαφορετικό, διότι από ένα πιθανόν ατύχημα θα δημιουργούνταν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως η απαγόρευση αφορούσε μόνο τα βαρέα οχήματα, επειδή, όπως εξήγησε, αν διπλώσει ένα φορτηγό μπορεί να κλείσει το οδόστρωμα 2-3 ώρες, μέχρι να φτάσει η οδική βοήθεια βαρέων οχημάτων και αποδίδει το μεγάλο μποτιλιάρισμα στο κλείσιμο της αριστερής λωρίδας, ώστε να παρκάρουν τα βαρέα οχήματα για να μην κλείσει η λωρίδα έκτακτης ανάγκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top