Δακτύλιος: «Στο τραπέζι» η τοποθέτηση διοδίων στο κέντρο της Αθήνας

Ποια αυτοκίνητα θα εξαιρούνται από τον δακτύλιο - Πότε τίθεται σε ισχύ

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την επαναφορά του δακτυλίου (15/10/21)

Από τις 25 Οκτωβρίου θα ισχύσει εκ νέου ο δακτύλιος με σκοπό να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα. 

Σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στο κέντρο της Αθήνας μίλησε χθες ο Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών υπενθύμισε πως το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται ήδη σε κάποιες χώρες του εξωτερικού με την λογική: «ο ρυπαίνων πληρώνει». 

Οριστικό: Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο

«Αυτό είναι σε μια γενικότερη πολιτική που υπάρχει στην ΕΕ, “ο ρυπαίνων πληρώνει”. Είναι μια πολιτική που υπάρχει τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. Η ΕΕ έχει φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι, το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτε δεν αποκλείεται» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. 

Ο κύριος Καραμανλής υπογράμμισε τα έργα της γραμμής 4 του Μετρό επιβαρύνουν αυτή τη στιγμή το κυκλοφοριακό της Αθήνας, αλλά «πρόκειται για ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα». 

Ποια αυτοκίνητα θα εξαιρούνται από τον δακτύλιο

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως ο δακτύλιος θα τεθεί κανονικά σε ισχύ στις 25 Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ότι θα κινούνται ελεύθερα τα υβριδικά και euro 6 οχήματα. Παράλληλα, προανήγγειλε την μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον δακτύλιο.

Πριν την πανδημία, το μέτρο του δακτυλίου ίσχυε σε δύο επίπεδα, καθώς υπήρχε ο μικρός και ο μεγάλος δακτύλιος, με τον δεύτερο να μην έχει εφαρμοστεί ποτέ ουσιαστικά. 

«Κάτι που θα κάνουμε άμεσα είναι να αυξήσουμε τα γεωγραφικά όρια του μικρού δακτυλίου. Ο μεγάλος δακτύλιος ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε εφαρμοστεί στην ουσία. Θα αυξήσουμε τα όρια στον μικρό δακτύλιο, θα κάνουμε μελέτες ώστε να μη γίνει απότομα και να μη δημιουργήσει προβλήματα», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top