#MeToo: «Ψευδής η καταγγελία για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού»

Αιχμές του δικηγόρου του για τα κίνητρα της καταγγέλουσας

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τη νέα καταγγελία βιασμού από ηθοποιό (19/10)

Ένας ακόμα Έλληνας ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό συναδέλφου του και σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών ποινική δίωξη. 

#metoo: Ποιος είναι ο τέταρτος ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό

Ο ηθοποιός που έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές στην ανωμοτί κατάθεση που έδωσε, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος, πως για ό,τι συνέβη υπήρχε συναίνεση με την καταγγέλλουσα. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, οι δυο τους φέρεται να γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ και στη συνέχεια, ακολούθησε ο βιασμός. 

«Ψευδής η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος του ηθοποιού», λέει ο δικηγόρος του

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του ηθοποιού Χάρης Αναγνωστόπουλος σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «ψευδή» την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος του εντολέα του, υπογραμμίζοντας: «Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος "metoo"».

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου

«Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος “metoo” και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

Εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν. Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top