H Motor Oil υιοθετεί το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας

Πρωτοπορεί στη διατήρηση και αναγέννηση των δασών

Το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας είναι ο μοναδικός προμηθευτής πιστοποιημένων σπόρων για τα δημόσια και ιδιωτικά φυτώρια

Αποτελεί ηθική δέσμευση για τη Motor Oil  η διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, συμβάλλοντας ενεργά στην αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. Εφαρμόζεται μια συνολική στρατηγική με προγράμματα και δράσεις για την επίτευξη των τωρινών και των μελλοντικών στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. 
 
Τα δάση αποτελούν, ανάμεσα σε άλλα, και τον φυσικό μηχανισμό αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΜΟΗ αντιμετωπίζει σφαιρικά τα δασικά οικοσυστήματα, μεριμνώντας για τις διάφορες φάσεις του κύκλου ζωής τους και ενισχύοντας όλα τα επίπεδα οργάνωσης της βιοποικιλότητας. 
 
Υπογράφηκε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠ.ΕΝ και της Motor Oil, από τον τον κο Ευάγγελο Γκουντούφα, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον κο Ιωάννη Κοσμαδάκη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, για τη στήριξη του κέντρου επεξεργασίας, ελέγχου και πιστοποίησης του δασικού πολλαπλασιαστικού στην Αμυγδαλέζα Αττικής. 

Motor Oil δασικο εκκολλαπτήριο

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠ.ΕΝ και της Motor Oil  για τη στήριξη του κέντρου επεξεργασίας, ελέγχου και πιστοποίησης του δασικού πολλαπλασιαστικού στην Αμυγδαλέζα Αττικής
 
Το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας είναι ο μοναδικός προμηθευτής πιστοποιημένων σπόρων για τα δημόσια και ιδιωτικά φυτώρια. Στόχος είναι η Κεντρική Αποθήκη Δασικών Σπόρων να εξελιχθεί και να εκσυγχρονιστεί, με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, έτσι ώστε σύντομα να μετατραπεί σε Τράπεζα Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού.
 
Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση σημαντικών δράσεων, όπως:
 
1. H ενίσχυση-υποστήριξη του εκκοκκιστηρίου Αμυγδαλέζας (Κ.Ε.Ε.Π.ΔΑ.Π.Υ.) με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό σε ό,τι σχετίζεται με την ετήσια σποροσυλλογή, καθώς και με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με την επισκευή και αναβάθμιση των κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών.

2. Η από κοινού συνεργασία στη σύνταξη, εκτέλεση και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα.

3. Η από κοινού συνεργασία στην οργάνωση επισκέψεων-ξεναγήσεων ομάδων πολιτών, συλλόγων και σχολείων.
 
Η περιβαλλοντική στρατηγική του Ομίλου εξελίσσεται με τη δεύτερη φάση της αναδάσωσης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021. Μετά την πρώτη φάση αναδάσωσης 100 στρεμμάτων στο Πανόραμα 3 της Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων, ξεκινά τον Νοέμβριο του 2021 η δεύτερη φάση στις Βενίστρες του οικισμού Γαλήνης. Η συνολική έκταση της περιοχής που θα αναδασωθεί ανέρχεται σε 500 στρέμματα.
 
Για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, μέρος της δασικής έκτασης θα αναδασωθεί πιλοτικά με τη χρήση της τεχνολογίας Drone Seeding. Με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζεται ένας νέος, τεχνολογικά καινοτόμος κύκλος στην εκτέλεση δασικών έργων, και ανοίγεται ο δρόμος για αναδασώσεις σε δύσβατες περιοχές. Για την ολοκλήρωση του έργου υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας με το ΕΛΓΟ Δήμητρα/Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
 
Ο Όμιλος Motor Oil συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και την τοπική κοινωνία, πρωτοπορεί στη συνολική προσπάθεια, καινοτομεί με την αξιοποίηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας.  Η στρατηγική του Ομίλου ευθυγραμμίζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και αποτελεί μέρος της δέσμευσης να στηριχθεί η υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και συγκεκριμένα η προστασία της βιοποικιλότητας και η φροντίδα του οικοσυστήματος με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top