Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει περισσότερο

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά

Ανατολικότερα κινείται αυτή την ώρα η κακοκαιρία «Μπάλλος», με τα έντονα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τη Χαλκιδική, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και αργότερα τα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων από το μεσημέρι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει ξανά την Αττική. 

 

 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Το νέο αυτό κύμα θα συνοδεύεται από φαινόμενα μικρότερης έντασης, όμως οι ήδη επιβαρυμένες περιοχές θα δοκιμαστούν ξανά. 

βροχή Αθήνα

Από το μεσημέρι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει και την Αττική

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ήδη έχουν πέσει πάνω από 100 mm βροχής σε πολλές περιοχές. Η κακοκαιρία παρουσιάζει μεγάλη δυναμική και τα καταιγιδοφόρα νέφη ξεπερνούσαν το πρωί στο Ιόνιο τα 10 Km.

Στην ανάρτησή του, επισημαίνει ότι το πιο σημαντικό στοιχείο δεν είναι μόνο τα μεγάλα ύψη βροχής, αλλά το ότι αυτά θα πέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Το κύμα της κακοκαιρίας θα πλήξει την ανατολική Ελλάδα εκ νέου το βράδυ της Παρασκευής (15/10), πρώτα την Αττική και το πρωί του Σαββάτου (16/10) τη Βόρεια Εύβοια.

 

 

Στην Αττική θα πληγούν κυρίως περιοχές από το Ελληνικό και κάτω και η ανατολική Αττική όπως η Λούτσα, το Μαρκόπουλο, τα Καλύβια, η Σαρωνίδα, η Ανάβυσσος και το Σούνιο. 

 

 

 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν Κηφισός και παραλιακή - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως αργά τη νύχτα και η Πυροσβεστική παραμένει σε ετοιμότητα. 

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα 15 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Άνεμοι έως 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

κόσμος ομπρέλα

Τα φαινόμενα θα έχουν μικρότερη ένταση, αλλά θα δοκιμαστούν οι επιβαρυμένες περιοχές

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και την Πίνδο. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάος μεταξύ φορέων για αντιπλημμυρικά και ρέματα 

Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θράκη, τη Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 19, στη Θεσσαλία από 8 έως 14, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στη Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 14 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 17 έως 20, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 25 και στην Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

«Μπάλλος»: Βρέθηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου στην Εύβοια

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Το μεσημέρι και απόγευμα στο νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

ομπρέλες

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το βράδυ

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Απίστευτες εικόνες στην Ιθάκη - Η θάλασσα έγινε ένα με τον δρόμο

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές ανά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. 
Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Τα ύψη υετού και πάλι θα είναι υψηλά σε όλη σχεδόν τη χώρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top