Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν Κηφισός και παραλιακή - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Οι ανακοινώσεις που έκανε χθες για τα έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Λίγο πριν τις 06:30 το πρωί άνοιξαν τελικά η λεωφόρος Κηφισού και η παραλιακή, οι οποίες είχε αποφασιστεί να παραμείνουν κλειστές από τη 01:00 τη νύχτα έως και τις 08:00 το πρωί για την ασφάλεια των οδηγών από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Κηφισός βροχή

Χθες ο Κηφισός «φούσκωσε» επικίνδυνα και αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 08:00 το πρωί

Οι δρόμοι άνοιξαν μιάμιση ώρα νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν, καθώς τα φαινόμενα είχαν υποχωρήσει και ήταν πιο έντονα από τις 03:00 έως τις 06:00 το πρωί. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πυροσβέστες και δάσκαλοι έβγαλαν αγκαλιά τους μαθητές

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τα μέτρα που είναι σε ισχύ

  • Κλειστές θα είναι σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλον τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των δρόμων σε περίπτωση που επιδεινωθούν τα φαινόμενα και θα πρέπει οι αρχές να δράσουν αμέσως και αποτελεσματικά. 
  • Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται για σήμερα οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής.
  • Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.
  • Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.
  • Ανοικτές θα είναι όλες οι δομές υγείας.

λεωφορείο παραλιακή

Ένα λεωφορείο βούλιαξε κάτω από γέφυρα στην παλιά παραλιακή

«Μπάλλος»: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στις εξής περιοχές:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάος μεταξύ φορέων για αντιπλημμυρικά και ρέματα 

  • Αττικής
  • Εύβοια
  • Χαλκιδική
  • Αργολίδα
  • Λακωνία
  • Αρκαδία
  • Κεφαλονιά
  • Κέρκυρα
  • Ζάκυνθος
  • Ηλεία
  • Μεσολόγγι
  • Σάμος
  • Ικαρία

Στη Σητεία τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση. 

«Μπάλλος»: Βρέθηκε σώος ο αγνοούμενος οδηγός στο Πικέρμι

Στην Π.Ε. Ηρακλείου δε θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία:

  • Το 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών, το Νηπιαγωγείο Τεφελίου και το Γυμνάσιο Τεφελίου στον δήμο Αρχανών – Αστερουσίων.
  • Το 24ο Δημοτικό Σχολείο, το 31ο Δημοτικό Σχολείο, το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Νηπιαγωγείο στον Δήμο Ηρακλείου.
  • Το 1° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το 2° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο Καστελλίου, το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου, το 1° Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου και το IX. Γενικό Λύκειο Καστελλίου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
  • Στον Δήμο Φαιστού δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Καμαρών, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου και η ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου.

φουσκωμένο ποτάμι

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε όλη την Αττική

Στην Κεφαλονιά δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Ληξούρι.

Μπάλλος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα - Απίστευτες εικόνες

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Κλειστοί τέλος θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: 708 κλήσεις στην Αττική για απάντληση υδάτων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Αθήνα έπεσε χθες σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει μέσα σε έναν χρόνο.

αυτοκίνητα βροχή

Ο όγκος του νερού που έπεσε στην Αθήνα ήταν πρωτοφανής

Κακοκαιρία Μπάλλος: Η στιγμή που επιβάτες και οδηγός εκκένωσαν το λεωφορείο

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 1.300 κλήσεις για απαντλήσεις νερών, εκ των οποίων οι 708 αφορούσαν την Αττική.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Φούσκωσε» επικίνδυνα ο Ιλισός στο ύψος του Μοσχάτου

Στο Λεκανοπέδιο, οι 630 από τις κλήσεις στην Πυροσβεστικής αφορούσαν άντληση υδάτων, οι 40 βοήθεια για απεγκλωβισμό από ασανσέρ λόγω διακοπής ρεύματος και οι 25 για πτώσεις δέντρων.

«Μπάλλος»: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Τις τελευταίες ώρες, η βροχή είναι πολύ έντονη στο Ιόνιο, στη Σύρο, στη Νάξο, την Καλαμάτα, τη Θράκη και τη Χαλκιδική.

Δείτε live πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» - windy.com

Ο καιρός σήμερα 

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top