Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πυροσβέστες και δάσκαλοι έβγαλαν αγκαλιά τους μαθητές

Απίστευτες σκηνές σε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν σήμερα σε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο πλημμύρισε. Το προαύλιο του σχολείου γέμισε νερό με τους μαθητές να στήνουν γέφυρα με τα θρανία για να καταφέρουν να βγουν έξω. Πυροσβέστες και δάσκαλοι πήραν αγκαλιά τους μικρούς μαθητές για να τους απομακρύνουν από τις τάξεις. Έντρομοι οι γονείς πήγαν να παραλάβουν τα παιδιά τους. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο στην Αττική

Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο του Star κατέγραψαν τις συγκλονιστικές εικόνες μέσα στο 2ο δημοτικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τρομαγμένα τα παιδάκια του νηπιαγωγείου απομακρύνθηκαν από το πλημμυρισμένο σχολείο από τους δασκάλους τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα και με προσοχή κατέβηκαν τις σκάλες, πιασμένοι χέρι – χέρι.

Την ίδια ώρα μεγαλύτεροι μαθητές έφτιαξαν μια αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία, προκειμένου να βγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έφτιαξαν γέφυρα με θρανία για να βγουν από το σχολείο

Οι γονείς εξοργισμένοι περίμεναν να παραλάβουν τα παιδιά τους. Με ντουντούκα μια δασκάλα φώναζε τα ονόματα των παιδιών, ώστε να τα παραδώσει με ασφάλεια στους οικείους τους.

«Ξαφνικά μέσα σε δευτερόλεπτα όλο το νερό από την Εφέσου, άρχισε να κατεβαίνει και να μπαίνει μέσα στο προαύλιο. Από εκεί και πέρα άρχισε να γίνεται το πράγμα ανεξέλεγκτο. Εγώ και η γυμνάστρια μαζί βγάλαμε στην πλάτη τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Φοβηθήκαμε μην πάει το νερό μέσα στο νηπιαγωγείο και δεν υπάρχει άλλη έξοδος. Καθαρισμό των φρεατίων εδώ και πολύ καιρό ζητάω» εξήγησε ο διευθυντής 2ου δημοτικού σχολείου.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισαν κτίρια πανεπιστημίων

«Οι υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή από εμένα τουλάχιστον 3- 4 μέρες πριν, να καθαριστούν όλα τα φρεάτια της πόλης. Επισημαίνω το γεγονός του τεράστιου υδάτινου όγκου που είχε να κάνει εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή και την κατωφέρεια του εδάφους» σημείωσε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top