«Μπάλλος»: Βρέθηκε νεκρός ο βοσκός που αγνοούταν στην Εύβοια

Θύμα της κακοκαιρίας ο 70χρονος που είχε περικυκλωθεί από χείμαρρο

Στην περιοχή του Μεσοχωρίου βρέθηκε νεκρός πριν από λίγο ο 70χρονος κτηνοτρόφος, θύμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».  Νωρίτερα το πρωί είχαν βρεθεί κομμάτια του αυτοκινήτου του στη Νότια Εύβοια. 

Φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο βοσκός στην Εύβοια/ Πηγή: tvstar.gr

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις εντός κοίτης ρέματος στην περιοχή Τσακαίοι στη Νότια Εύβοια. 

H πόρτα κι άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου είχαν βρεθεί ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια.

Φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο βοσκός στην Εύβοια/ Πηγή: tvstar.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος βοσκός κάλεσε χθες σε βοήθεια την Πυροσβεστική, λέγοντας ότι βρισκόταν σε ένα βοσκοτόπι, περικυκλωμένος από χείμαρρο που είχε φουσκώσει.

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν τις έρευνες 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, όμαδα έρευνας και διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ, ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμει το Λιμενικό και εθελοντές, αλλά τελικά η έκβαση ήταν τραγική. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δύσκολη νύχτα στην Εύβοια

Οι κάτοικοι της Εύβοιας έζησαν μια ακόμα δύσκολη νύχτα. Δεκάδες πληρώματα της Πυροσβεστικής και χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων στη βόρεια Εύβοια ξενύχτησαν δίπλα σε ρυάκια, χειμάρρους, ποταμούς και γέφυρες για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πλημμύρες. 

Εύβοια πλημμύρες

Κατατροφές στην Εύβοια από την κακοκαιρία «Μπάλλος»- evianews.com

Από το πρωί στην περιοχή βρέχει ασταμάτητα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σοβαρά προβλήματα. Οι περιπολίες συνεχίζονται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. 

Η ανησυχία είναι έντονη, καθώς μετά τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις καταστροφές από την κακοκαιρία «Αθηνά» υπάρχει κίνδυνος για νέες πλημμύρες. 

Εύβοια Μπάλλος

Και η κακοκαιρία «Μπάλλος» έπληξε τη βόρεια Έυβοια - evianews.com

Χθες, υπερχείλισε ποτάμι στα Νέα Στύρα και διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή. Τουλάχιστον οχτώ σπίτια πλημμύρισαν και απεγκλωβίστηκαν ολόκληρες οικογένειες. 

Στην παραλιακή ζώνη του πρώην Δήμου Στυρέων εντοπίζονται αρκετές ζημιές σε υποδομές, καθώς η άσφαλτος της παραλιακής ζώνης έχει υποχωρήσει.

Εύβοια

Στα Νέα Στύρα πλημμύρισαν οχτώ σπίτια - evianews.com

Τέλος για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε όλη την Εύβοια.
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top