Θεοδωρίδου: «Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων, ένα παιδί χάνει τον γονιό του»

Στη Θεσσαλονίκη θα τιμηθούν οι θεμελιωτές του mRNA

Όλα όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών/ (11/10/21)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σημερινή ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με την Πρόεδρο, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η κυρία Θεοδωρίδου μεταξύ άλλων μίλησε για το άνοιγμα των πανεπιστημίων και ευχήθηκε οι σχολές να παραμείνουν ανοιχτές μετά από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης.

Κορωνοϊός: Η Merck ζητά επείγουσα άδεια για το χάπι κατά του ιού

Έγκριση του ΕΜΑ για την τρίτη δόση του εμβολίου 

«Όπως είναι γνωστό από μηνός, άρχισε η χορήγηση της τρίτης δόσης σε ομάδες όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, άτομα που διαβιούν σε δομές, άνω των 60 ετών και υγειονομικούς. Στόχος να συμπληρωθεί το κενό και η αυξημένη έκθεση στον ιό και η μείωση της διασποράς της λοίμωξης», είπε η κυρία Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ότι ο ΕΜΑ ενέκρινε την τρίτη ενισχυτική δόση. 

Κορωνοϊός: 2.383 νέα κρούσματα και 41 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Υπενθύμισε πως η χορήγηση της τρίτης δόσης είναι προαιρετική και γίνεται για ενίσχυση και μακρότερη χρονική διάρκεια προστασίας από τον κορωνοϊό. Επικαλούμενη μελέτες ξένων πανεπιστημίων, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως οι παρενέργειες από την τρίτη δόση είναι ίδιες ή και ηπιότερες από αυτές της δεύτερης δόσης. 

Η άρση μέτρων επαναφέρει τη γρίπη - «Καμπανάκι» των ειδικών για τον χειμώνα

Για όσους έχουν νοσήσει, τόνισε πως θα πρέπει να κάνουν έστω μία δόση του εμβολίου. 

«Η ορφάνια από τον covid»

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπογράμμισε μια διάσταση της πανδημίας που δεν συζητάται συχνά: Η απώλεια των γονέων ή κηδεμόνων από κορωνοϊό αποτελεί ένα «διαφορετικό σύνδρομο long covid, με μεγάλη διάρκεια, διάρκεια ζωής». 

«Έξαλλος» ο Τσιόδρας: «Ακούγονται πολλές αντιεπιστημονικές ανοησίες»

«Σε 15 μήνες 120.000 παιδιά στις ΗΠΑ έχασαν έναν γονέα κι άλλα 25.000 παιδιά έχασαν τον άνθρωπο που φρόντιζε για την ύπαρξή τους. Σε κάθε τέσσερις θανάτους ενηλίκων, ένα παιδί χάνει τον γονιό του, δείχνει έρευνα επιδημιολόγου του CDC» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε καταλήγοντας πως ο εμβολιασμός είναι το κύριο όπλο για τη μείωση του προβλήματος, ενώ αποκάλυψε πως οι επιστήμονες που ανέπτυξαν την τεχνολογία του mRNA θα τιμηθούν στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης με το βραβείο «Θεοφανώ». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top