Νέο Μικρολίμανο: Η τουριστική περιοχή του Πειραιά «άλλαξε» πρόσωπο

Εντυπωσιακές αλλαγές και περίπατοι δίπλα στη θάλασσα

Φωτογραφικό βίντεο από το νέο Μικρολίμανο, έπειτα από την ανάπλαση της περιοχής (φωτογραφίες: inTime)

Το Μικρολίμανο αποτελεί έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του Πειραιά. Έπειτα από τις αλλαγές λόγω της ανάπλασής του, το νέο Μικρολίμανο έχει μεταμορφωθεί σε έναν χώρο περιπάτου δίπλα στη θάλασσα.

«Μικροί Αριστοτελικοί Περιπατητές»: Εκδρομές στη γενέτειρα του φιλοσόφου

Το έργο έχει κόστος περίπου 3.500.000 ευρώ και τη χρηματοδότησή του ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής, συν 250.000 από ιδίους πόρους του Δήμου Πειραιά. Η ανάπλαση συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας του Δήμου Πειραιά, επιφανείας 15.600 τ.μ. 

Στο νέο Μικρολίμανο, οι 28 αυθαίρετες κατασκευές-πέργκολες των καταστημάτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου δίπλα στη θάλασσα έχουν κατεδαφιστεί, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο για χώρο περιπάτου στο θαλάσσιο μέτωπο για τους επισκέπτες

Τζανάκης: Να απαγορευτούν οι μετακινήσεις εκτός νομού στους ανεμβολίαστους

Οι 28 αυθαίρετες κατασκευές-πέργκολες των καταστημάτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου δίπλα στη θάλασσα έχουν κατεδαφιστεί, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο για χώρο περιπάτου στο θαλάσσιο μέτωπο για τους επισκέπτες. 

Podcast: «Γιατί κ. Καθηγητά;»

Το έργο της ανάπλασης του Μικρολίμανου έχει κόστος περίπου 3.500.000 ευρώ και τη χρηματοδότησή του ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής, συν 250.000 από ιδίους πόρους του Δήμου Πειραιά

Μεταξύ άλλων, το έργο ακόμα περιλαμβάνει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε νέο οριοθετημένο σημείο των κοινόχρηστων χώρων, δρόμο ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου  απαγορεύεται η στάθμευση, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, καθώς και ασφαλτικά έργα και καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες. 

Φωτογραφίες: inTime

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top