Νίκος Κουρής: «Η Μαργαρίτα με είχε συστήσει ως Νίκο Θεοδωράκη»

«Ο Μίκης όπως και με την ταφή του, τα είχε προβλέψει όλα»

Για την προσωρινή διαταγή που του απαγορεύει να εμφανίζεται ως γνήσιο τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη και της στάση της κόρης του μεγάλου συνθέτη, Μαργαρίτας, μίλησε ο Νίκος Κουρής.

«Όσο ζούσε ο Μίκης και κατά κάποιο τρόπο με είχε υπό την προστασία του, δεν αντιμετώπιζα τέτοια προβλήματα, δεν ζούσα με τέτοιες καταστάσεις που δεν τιμούν κανένα», είπε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται».

Ανιψιά Μίκη Θεοδωράκη: «Ξέρω από 12 χρόνων ότι ο Νίκος είναι παιδί του»

Πρόσθεσε μάλιστα πως όπως είχε γίνει με την ταφή του, «ο Μίκης τα ήξερε και τα είχε προβλέψει όλα».

Όσον αφορά στην προσωρινή διαταγή μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον του η Μαργαρίτα Θεοδωράκη,  Νίκος Κουρής εξήγησε πως η απόφαση δεν του απαγορεύει να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης. 

Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης»

«Νομίζω ότι θα γίνει το δικαστήριο, γιατί αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά τώρα και πιστεύω ότι θα λάμψει η αλήθεια με ένα τεστ DNA», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα πως πάντα κρατούσε χαμηλούς τόνους όσον αφορά στην καλλιτεχνική του ιδιότητα, γιατί, όπως είπε, δεν τον ενδιέφερε να προκαλέσει ένα σκάνδαλο, αλλά ούτε και η δημοσιότητα που έχει τώρα. 

«Ό,τι έκανα, το έκανα με τη συναίνεση του Μίκη και γι’ αυτό ποτέ δεν αντέδρασε όσο ζούσε», είπε.

Μίκης Θεοδωράκης: «Γιατί δεν του ζήτησε να τον αναγνωρίσει όσο ζούσε;»

Υποστήριξε επίσης ότι η ίδια η Μαργαρίτα Θεοδωράκη τον είχε συστήσει ως «Νίκο Θεοδωράκη» πριν φύγει ο Μίκης από τη ζωή. 

«Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και θέλησα να τη βοηθήσω προβάλλοντάς το από το Mikis Radio με σύστησε στην κ. Άννα Φόνσου ως Νίκο Θεοδωράκη, γιατί όταν πήγαμε στο σπίτι της κ. Φόνσου δεν μου είπε “ποιος είσαι εσύ;” γιατί με περίμενε η γυναίκα. Κάναμε μία πολύ ωραία αρχή την οποία απέρριψε στη συνέχεια η Μαργαρίτα και σταμάτησα και να ασχολούμαι», τόνισε ο Νίκος Κουρής. 

Αποκάλυψε επίσης πως δεν είχε ιδιαίτερη σχέση μαζί της και το μόνο που ήθελε ήταν να έχει με τον Μίκη Θεοδωράκη τη σχέση που είχε τα τελευταία χρόνια. 

Νίκος Κουρής: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη»

Μοιράστηκε μάλιστα και μια ιδιαίτερη στιγμή που είχε με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μετά από ένα ταξίδι του στα Χανιά. 

«Είχα πάει στα Χανιά και του είχα φέρει ένα κρητικό μαχαίρι που έγραφε μία μαντινάδα που αφορούσε τη λέξη πατέρας. Μόλις του το χάρισα, μου είπε “είσαι φοβερός” κι εγώ του είπα τότε, πριν δύο -τρία χρόνια, πως “με αυτό θα τα βάζεις με τον χάρο για να μείνεις κοντά γιατί σε χρειαζόμαστε”», είπε. 

Όσο για τα τελευταία λόγια που του είπε ο Μίκης Θεοδωράκης; «Σ’ ευχαριστώ», του έγραψε σε ένα μήνυμα στο Facebook μετά από ένα εβδομαδιαίο αφιέρωμα που είχε κάνει στο Mikis Radio για τα γενέθλιά του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top