Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι για τη Θήβα: Σπεύδει κλιμάκιο ειδικών στην περιοχή

Τι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη για την πιθανότητα ισχυρού σεισμού

Έκτακτη συνεδρίαση σεισμολόγων για τη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα - Βίντεο: Ερτ

Έκτακτη σύσκεψη για να εξεταστεί εκ νέου η πιθανότητα ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Θήβας πραγματοποίησαν απόψε τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου.

Κόντρα σεισμολόγων για ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό στη Θήβα

Όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην Ερτ, επανεξετάζεται το ζήτημα της Θήβας, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή εδώ και καιρό, ακόμα και μετά τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμιά ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης», είπε χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως στις 9.3Ο το βράδυ για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top