Κορωνοϊός: Έκλεισε και τρίτο σχολικό τμήμα λόγω κρουσμάτων

Οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση νέων μολύνσεων στα παιδιά.

Όσα είπε ο Χαράλαμπος Γώγος για τα κρούσματα στα παιδιά και τα πρωτόκολλα στα σχολεία - Βίντεο: Σκάι

Ακόμα ένα σχολικό τμήμα έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση νέων μολύνσεων στα παιδιά, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Παιδιά το 30% των κρουσμάτων - Μπορεί να αλλάξει το πρωτόκολλο στα σχολεία

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για το τμήμα ΣΤ’2  του δημοτικού σχολείου στο χωριό Μούλκι του δήμου Σικυωνίων, στην Κορινθία,το οποίο θα παραμείνει σε αναστολή από σήμερα, 24/09, έως τις 3 Οκτωβρίου.

Κορωνοϊός: Αύξηση της μετάδοσης σε παιδιά 4-18 ετών

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η λειτουργία δύο τμημάτων του σχολείου: το τμήματα Β2 (Β τάξη) του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης - Συκέων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και το τμήμα Γ2 (Γ Τάξη) του ίδιου σχολείου που θα μείνει κλειστό έως και 1/10.

κλειστά σχολεία κρούσματα

Πότε κλείνει ένα τμήμα/σχολείο – Τι αναφέρει το πρωτόκολλο

Με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι 50%+1 μαθητές του τμήματος.

Κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων στα παιδιά – Προ των πυλών το 4ο κύμα

Σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει, το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Σχολεία: 30% των κρουσμάτων είναι παιδιά – Φόβοι για αύξηση των μολύνσεων

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία είναι ότι το 25-30% των κρουσμάτων στη χώρα είναι ηλικίας 4-18 ετών, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μιλώντας στον Σκάι, εκτίμησε, πως τις επόμενες δύο εβδομάδες τα κρούσματα θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που θεωρούν ότι το προσεχές διάστημα θα αυξηθούν τα κρούσματα στους μαθητές. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον Ant1 τόνισε ότι η μετάλλαξη «χτυπά» κυρίως ανεμβολίαστα παιδιά και προειδοποίησε ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται ειδικά σε παιδιά του δημοτικού που δεν έχουν εμβολιαστεί, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Σκάι υπογράμμισε, την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες κλίνες στα παιδιατρικά τμήματα για το επόμενο κύμα, καθώς όπως τόνισε «γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top